Справете се с напуканите пети и лакти

За повече мекота и комфорт
Справете се с напуканите пети и лакти

Сухите и напукани пети и лакти могат да бъдат не само грозни, но също така и доста болезнени. За съжаление за разрешаването на този козметичен проблем е необходимо изцяло да промените досегашния си подход.

На първо място имайте предвид, че не винаги дерматолозите могат да ви дадат адекватно разрешение на проблема с традиционни методи, тъй като напуканите пети и лакти могат да се дължат на някакво заболяване причинено от стрес.

Ако е така, в този случай класическата хомеопатия може да ви помогне да се справите с проблема и паралелно с това да овладеете чисто външно проявите на заболяването.

Най-важното е в този случай да използвате изцяло натурални продукти. Имайте предвид, че рекламата по козметични кремове не ви гарантира отлични крайни резултати.

Предлагам ви да се освободите от познатата ви козметика и да я замените с натурални масла като кокосова масло, шия, жожоба или арганово масло, които изключително и ефективно ще регенерират кожата ви.

1582329Thinkstock/Guliver

Всяка вечер преди лягане правете вана на краката с хладка вода, морска сол или сода бикарбонат и кокосово масло.

Водата в легена не трябва да е твърде топла, тъй като тя допълнително изсушава кожата на петите и лактите.

Напълнете легена с хладка вода и сложете 1 супена лъжица морска сол. Намажете ходилата с натурално кокосово масло и ги потопете в хладката вода. Изстържете мъртвата кожа с помощта на пемза. Останете в легена в рамките на не повече от 5-7 минути.

След като ги извадите от легена ги изплакнете със студена вода и ги намажете с домашен натурален крем, който можете да си приготвите така.

Необходими продукти:

20 грама пчелен восък
2 супени лъжици кокосово масло
2 супени лъжици шия масло

Разтопете продуктите на парна баня, но на най-ниската възможна температура. Бъркайте с не метална лъжица до получаването на хомогенна смес. След което преместете в  стъклен буркан и сложете в хладилник.

Малко преди употреба извадете крема от хладилника, за да се отпусне. Нанасяйте върху сухите пети и лакти всеки ден след баня или когато почувствате болка и сухота. По този начин използвайте крема до пълното възстановяване на засегнатите участъци.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април