Лавашът, навит на руло с пълнеж от топено сирене (може и обикновено краве) и яйца, е лесно и бързо предястие, което впечатлява с вкус и свежест. Комбинацията от мекия, топящ се пълнеж и тънкия лаваш създава апетитна и балансирана хапка. Традиционният лаваш е хляб с история от над 2000 години, ценен в Кавказ и Близкия изток заради своята универсалност.
Необходими продукти
2 броя лаваш
150 г топено сирене
5 яйца
листа от маруля
1 връзка зелен лук
1 връзка копър
майонеза
щипка сол
Приготвяне
Намажете първия лист лаваш с топено сирене и покрийте цялата повърхност с листа от маруля.
Сложете втория лист лаваш върху марулята и го намажете с майонеза – може да направите мрежа.
Сварете яйцата твърдо и ги настържете на едро ренде. Поръсете върху слоя майонеза и добавете щипка сол.
Нарежете зеления лук и копъра и ги разпределете върху яйцата.
Завийте стегнато на руло, като подгънете краищата.
Увийте рулото във фолио и оставете в хладилник за около час, за да стегне.
Нарежете на порции и сервирайте.
Съвет
Лаваш ролцата са чудесна алтернатива на сандвичи и пица. Те могат да се приготвят предварително и да се сервират като бързо предястие за гости или като лека вечеря.
Добави коментар