Безопасният секс пази сърцето на мъжа!

Правете секс за здраве поне 1-2 пъти в седмицата
Безопасният секс пази сърцето на мъжа!

От години ни е известен факта, че безопасният секс е добър за здравето както на жените, така и на мъжете. Също така знаем много добре, че сексът от своя страна увеличава съпротивителните сили на организма, като подобрява значително имунитета.

Но знаете ли, че безопасният секс е не просто полезен, а изключително полезен за здравето на мъжа?

Ето откриятата на учените от New England Research Institute, Massachusetts.

Те доказаха, че мъжете които правят най-малко 2 пъти секс в седмицата намаляват риска от всякакъв вид сърдечни заболявания, за разлика от тези които се отдават на сексуални ласки 1 път или по-малко в месеца.

За съжаление същият ефект не се наблюдава при жените. За сметка на това обаче, сексът при жените подобрява тяхната чувствителност и значително намалява нивото на стреса в организма като подпомага и постигането на хормонален баланс.

В друго изследване публикувано в Американският вестник по кардиология (American Journal of Cardiology) се твърди, че най-сериозният фактор за предпазване на сърцето от всякакъв вид проблеми е емоционалния баланс и хармонията между партньорите. При тези, които се наблюдава по-ниско ниво на стрес е по-малка вероятността да страдат от каквито и да е било сърдечни проблеми.

1513727Thinkstock/Guliver

От любовната игра през самият полов акт до оргазма тялото може да изгори около 200 калории, което се равнява на около 25 минути игра на тенис.


Според вас кой от двата варианта е по-приятен?!

Изследователите от Университета в Пенсилвания (University of Pennsylvania) открили че хората, които правят секс 1-2 пъти в седмицата имат с 30% по-високи нива на антитела, наречени имуноглобулин IgA , за разлика от тези, които рядко се отдават на сексуални удоволствия.

Ето на кратко какви здравословни ползи може да ви донесе правенето на секс:

- подобрява имунитета на организма
- пази сърцето здраво
- подобрява мозъчната дейност
- намалява нивото на стреса
- подобрява физическата ви форма и дори може да отслабнете
- намалява риска от рак на простатата
- подобрява съня
- балансира хормоните в организма
- облекчава болката
- подобрява качеството на спермата
- подмладява
- премахва бариерите в общуването с партньора
- кара ви да се чувствате щастливи
- има оздравителен ефект при грип и настинка

Сексът е всичко онова от което се нуждаете, за да се чувствате така, сякаш не стъпвате по земята. Не се лишавайте от минутите на удоволствие и наслада.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април