Границите на удоволствието

И отвъд тях...
Границите на удоволствието

Неизбежна чувствителност до мозъка на костите, която се промъква с походката на дива котка, и се разлива като сладък сироп под езика. Зигмунд Фройд би го нарекъл "принцип на удоволствието", ние се задоволяваме и с понятието "въображаема галактическа одисея на плътта". Разкошно е!

Точно тази разкошност ни кара да преоткрием удивителната роля на нагона и сексуалността и да разберем до каква степен животът ни зависи от тях. Драги любопитковци, не четете по-нататък, ако не възнамерявате да преминете отвъд границите на удоволствието. Все някога...

Човек цял живот играе на стражар и апаш със себе си и несъзнателните си (сексуални) импулси, опитвайки се да потисне и облече в социално-приемливи форми природните си инстинкти – нагоните. И докато се фокусира върху рисковете и опасностите от изразяването на своята сексуалност, пропуска да открие положителната сила от удоволствието. А пълноценният интимен живот помага да създаваме хармонични връзки с други хора и да се наслаждаваме по-пълноценно на света.

Но, когато похотливите желания не бъдат реализирани напълно и във времето на своето зараждане, човек е принуден да търси обиколни или кратки пътища, изобретателни подходи и заместители на въпросните желани неща. Обикновено сънищата и фантазиите се превръщат в инструменти за постигане на последните...

За да разберем източника на първичната сексуална енергия, трябва да се спуснем в дълбините на безсъзнателното, където е скрита неутолимата жажда за удоволствия. Може би тогава ще открием какво е в състояние да задоволи най-пълно и истински капризите ни.

По стъпките на собствените си експерименти, стигаме до един класически отговор: достигането до оргазъм. А то, освен висок интензитет на наслада, има и доказани здравословни ползи за тялото. 

Редовното достигане на оргазъм регулира нивата на стрес, повишава чувството на задоволство (благодарение на ендорфините - натурални опиати, секретирани от хипофизната жлеза), укрепва имунната система чрез отделянето имуноглобулин А в кръвта), тонизира и, не на последно място по значение, помага при безсъние.

Отвъд границите на удоволствиетоinm.com

И така, тайната формула за пълноценно преживяване на удоволствието се крие в откритостта между двама души. В желанието им да се потопят един в друг, да се опознаят и изследват. Различните интимни експерименти са един от начините да намерим своя праг на удоволствие. Защото, чак когато пренебрегнем предразсъдъците и отворим широко обятията си за нови, неподозирани усещания, ще заживеем в хармония със себе си.

В заключение: не си спестявайте удоволствия, отдавайте им се. В противен случай, когато моментът отмине, с поизхабени сетива ще осъзнаете, че сте се лишили от неоценимата прелест на спонтанността.

За нас беше удоволствие!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май