Защо все пак сексът е добър за сърцето?

Вижте защо!
Защо все пак сексът е добър за сърцето?

Вече знаете колко е полезен сексът за здравето и се надяваме, че не забравяте редовно да се отдавате на креватни забавления, профилактично или с лечебна цел.

Въпреки че много от ползите от редовния сексуален живот касаят състоянието на сърцето, тук не винаги става въпрос само за любов.

Колкото и неромантично да звучи, сексът е един прекрасен начин да поддържате функциите на сърдечносъдовата си система.

Така че, ако го добавите към редовните тренировки и правилния режим, може да си осигурите здраво и силно сърце за години напред.

Да преговорим отново основните хуманни дела, които спретват за вас интимните преживявания.

Лекарство против стрес

Ясно е, че прекомерният стрес може да доведе до аритмия и до нарушаване на нормалния сърдечен ритъм. Обаче редица изследвания показаха, че хората с редовен сексуален живот реагират по-добре в стресови ситуации и овладяват по-успешно паниката.

Регулира кръвното налягане

Не е случайно, че през април миналата година бразилският здравен министър Хосе Гомес Темпорао препоръча на сънародниците си да правят повече секс: "Не се шегувам, сериозен съм", каза тогава той. "Да правиш редовни физически упражнения означава да правиш секс."

Макар че не означава точно това, много експерименти показаха, че сексът наистина намалява кръвното налягане и предпазва от хипертония и сърдечносъдови заболявания.

Помага ви да поддържате оптимално тегло

Знаете, че излишните килограми "товарят" сърцето, а по време на секс (има значение позата, разбира се) се горят, ако не много, то достатъчно калории, за да се поддържате в добра форма.

Разбира се, редовната физическа дейност (която не е секс) остава задължително условие за добро здраве и силно сърце. Не я пропускайте!

Предпазва от сърдечен удар

Скорошно изследване показа, че мъжете, които правят поне два пъти в седмицата секс, намаляват с 45 % риска от сърдечен удар, без да се взимат предвид фактори като възраст, тегло и нива на холестерол.

Макар че, за съжаление, в този експеримент не участват жени, ще си позволим да твърдим, че резултатите от него са общовалидни. Или поне се надяваме да е така.

Подобрява качеството на съня

За всичко е виновен този добър хормон окситоцин, който се освобождава по време на интимно преживяване. Последният ви помага да заспите лесно, а качественият сън със сигурност благоприятства за здравето на сърцето.

Е, сега ви оставяме да се "лекувате", но безопасно, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май