Защо сексът е добър приятел на здравето?

Причните са многобройни
Защо сексът е добър приятел на здравето?

Убедени сме, че за голяма част от влюбените двойки по света днешният 14-ти февруари ще приключи логично... в спалнята. Като се замислим, празникът на любовта едва ли би могъл да има по-достоен край. В чест на Свети Валентин, нека припомним обаче някои от основните ползи от редовния сексуален живот:

  • Укрепва тазовите мускули: Може да ви се виждат излишни, но упражненията, които развиват и поддържат тазовата мускулатура, са изключително важни, особено за жените.

    Голям процент от дамите по света страдат от различни заболявания на тазовото дъно, без дори да си дават сметка за това. Въпросните състояния могат да са една от причините за честото ходене "по женски" до тоалетната.

    Ако не желаете неразположението ви да се усложни и да доведе до хирургическа намеса, правете поне два пъти седмично секс с любимия мъж, както и подходящи упражнения за тазовите мускули.

  • Облекчава симптомите на хремата: Оказва се, оргазмът е в състояние временно да ви избави от клопката на синузита. Секс срещу алергии? Чудесно решение.

  • Повишава имунната защита: Ето още нещо, по което сексът и упражненията си приличат. Доказано е, че хората, които правят веднъж или два пъти секс седмично, поддържат с 30 % по-високи нива на имуноглобулин А.

    Както знаете, последният увеличава съпротивителните сили на организма и му помага да се бори успешно с инфекции като настинка и грип.

  • Подобрява качеството на съня: По време на секс се освобождават големи количества окситоцин – хормон, който ви помага да спите по-добре. За това вместо да се оплаквате от безсъние, гасете лампите и се възползвайте пълноценно от... будното си състояние.

  • Намалява риска от сърдечносъдови заболявания: Редица проучвания показаха, че мъжете, които правят два или повече пъти секс седмично, понижават двойно опасността от болести, покосяващи сърцето.

  • Подмладява: Научно доказано е, че жените, които се наслаждават на пълноценен сексуален живот, живеят по-дълго и се чувстват с от две до осем години по-млади от дамите, които се отдават рядко на интимни изживявания. Секс против бръчки? Звучи добре!

  • Намалява стреса: Добре известно е, че стресът е голям враг на здравето ви. Направете услуга на себе си и на кръвното си налягане и се отдайте на креватни забавления. Ендорфините, които ще се освободят по време на секс, ще ви помогнат да забравите крайно лошия ден.

Е, не смятаме, че имате нужда от допълнително изброяване. Оставяме на вас да си вадите изводи и да пристъпвате към адекватни действия. Все пак отпразнувайте празника на влюбените със здравословна доза интимни приключения.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май