Покоряване на чувствения Олимп

Чрез две често подценявани техники
Покоряване на чувствения Олимп

Немалко представителки на нежния пол сравняват сластните си преживявания между чаршафите с плаване в едноместна лодка в бушуващ океан. За други пък, кулминационната точка е като пътешествие на военен крайцер по леко развълнувано море. Възприятия, сетивност, метафори - безброй.

Независимо от липсата на еднозначност по въпроса обаче, оргазмът винаги е бил и ще бъде най-мощното удоволствено преживяване, достъпно в директен вид както за мъжа, така и за жената.

Покоряването на чувствения Олимп е несъзнателна цел на всеки индвид, породена от необходимостта да се чувстваме възбудени и да усещаме животодаряващата си сексуална енергия ежедневно. И за да бъде достигнат апегея на собственото ви удоволствие, ще обърнем внимание на два аспекта, чрез които може да откриете и отключите неподозирания си оргазмен потенциал. 

Опознайте тялото си 

Идеята е, отбелязвайки специфичната структура на вашето тяло, да сте наясно със своите положителни и отрицателни характеристики и да се възприемете такива, каквито сте. Спуснете се надолу към различните горещи кътчета и си дайте почивка от обичайната самокритичност. 

Опознаването на собственото ви тяло, и изследването на сензитивните точки, ще ви помогне да си доставяте неповторими удоволствия или пък да насочвате партньора си в най-правилната посока.

В тази връзка, сексуалното самостимулиране може да се разглежда като саморазвитие, което събужда огромна сексуална енергия, водеща до по-голяма жизненост на организма. Ако обаче то се превърне в привична реакция, засилва вътрешното усамотение, провокира социална изолация и привързва човека към едно непълноценно усещане за удоволствие. Все пак не забравяйте, че самозадоволяването е просто изход от сексуалния глад.

Преизпълващо вдишване/издишване

Следващата стъпка за интензифициране възбудата и усвояване способността за многократно достигане до оргазъм, е контрола върху дишането. Тъй като дишането, като физиологически процес, е непосредствено свързано със сърдечния пулс, то ускоряването му е един от елементите на оргазма, сигнализиращ за неговото наближаване. Бавното и дълбоко дишане помага да циркулирате сексуалната енергия в цялото тяло, а това, от своя страна, разширява обхвата на кулминационните точки.

Всъщност, отново се оказва, че в основата на страстен и удовлетворяващ интимен живот стои сексуалността - сила с неизчерпаем потенциал, която определя качеството на емоциите и степента на сетивност на всеки човек. Да, освен, че развива физическия, емоционален и духовен живот, хармонизираната сексуална енергия оптимизира телесната биохимия и допринася за по-силната оргазмена наситеност при полов акт.

А резултатът, момичета, е многократно по-разтърсваща, фина и цялостна наслада, душевна пълнота, неописуемо сливане с партньора. Или казано другояче, оргазъм от интергалактическа величина!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май