8 неща, които унищожават сексуалния ви живот

8 неща, които унищожават сексуалния ви живот

Сексът играе изключително важна роля за стабилността във всяка любовна връзка. Сексуалното желание при различните партньори има възходи и спадове, които могат да се дължат на различни фактори, които се намират вътре в нас или са зависими от външни обстоятелства.

В случай, че липсата на сексуално желание стане перманентно състояние, то обезателно трябва да потърсите причините и максимално бързо на намерите решение на проблема. В противен случай рискувате стабилността на собствената си връзка.

Предлагам ви осемте най-често срещани причини, които разрушават сексуалния ви живот.

1. Ниско самочувствие
Липсата на удовлетвореност в работата, както и ниското самочувствие, защото сте например с 1-2 килограма отгоре може да се превърне в причина за липсата на сексуално влечение. В този случай е важно да поговорите с партньора си и да се опитате заедно да разрешите проблема. Най-важното е да се харесвате такива каквито сте, за да ви харесва и човека до вас!

2. Стрес
Напрежението на което сте подложени около работа, домакинство, родители, деца, близки или дори собственото здраве могат определено да намали желанието ви за секс. Опитайте се да приемате секса не по задължение, а като отличен антидепресант и вариант за пълноценна релаксация.

1573330Thinkstock/Guliver

3. Депресия
Депресията и антидепресантите могат да окажат неблагоприятен ефект върху либидото ви.

4. Твърде малко интимност
Липсата на любовна игра, но и липсата на взаимност в отношенията между двамата партньори може да се превърне в основна причина за липсата на сексуално желание. Опитайте се в този случай да запалите отново пламъка на страстта помежду си.

5. Наднормено тегло
Доказано е, че хората с наднормено тегло имат проблеми с желанието за секс. В този случай загубата на килограми ще възстанови равновесието и в сексуалния ви живот. Опитайте се да проумеете, че секса носи повече наслада, отколкото храната.

6. Липса на сън
Недостатъчното часове сън имат неблагоприятно въздействие върху нервната система, което определено е най-сигурният начин да се лишите от сексуално желание.

7. Проблеми в отношенията
Липсата на диалог и открита комуникация могат да окажат неблагоприятен ефект върху връзката ви и сексуалното желание. В този случай, за да възстановите равновесието на първо място е добре да започнете да говорите.

8. Приемате медикаменти
Някои лекарства могат чувствително да намалят сексуалното ви желание. Една част от тях са антидепресантите, противозачатъчните хапчета, лекарствата за кръвно налягане, както и някои други лекарствени медикаменти. Говорете с личния си лекар, ако подозирате, че липсата на желание за секс се крие именно в лекарствата, които пиете.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април