Ексфолиант с канела

За повече празнично настроение в банята
Ексфолиант с канела

Еуфоричното празнично въодушевление постепенно завладява града. Суета, подаръци, коледни базари. Но какво е Коледа без сгряващи сърцето напитки, домашни сладки и характерни аромати? Дааа, ароматите: на ванилия, джинджифил и канела – топли зимни ухания.

Освен в кулинарията обаче, апетитните подправки могат да намерят приложение в съвсем нова сфера. Особено по време на празници.

И ако все още не сте открили перфектния подарък за половинката си, ето една идея. Отдайте се на спа забавления в домашни условия, като поглезите тялото си с една класическа зимна процедура – скраб - и го подготвите за тържествен пир. Малко по-късно... ;) 

Необходими продукти:

200 грама кафява захар

5-6 супени лъжици зехтин или бадемово масло

1 супена лъжица витамин Е

2 супени лъжици настъргано индийско орехче

2 супени лъжици джинджифил на прах

2 супени лъжици настъргана канела

Начин на приготвяне:

В подходящ съд комбинирайте всички съставки и разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.

inm.com

Нанесете сместа върху тялото с масажни движения. Съсредоточете силите си върху проблемните зони (суха кожа и мастни натрупвания) в продължение на няколко минути.

Бъдете внимателни и не натискайте прекалено силно, за да не нараните кожата. Накрая изплакнете с хладка вода.

След като подсушите тялото си, не забравяйте и за хидратацията. А за да постигнете ефекта "ухание на домашен сладкиш", най-добре съчетайте аромата на лосиона с някоя от гореспоменатите нотки.

Но за да се превърнете в истински подарък, старателно опаковайте апетитното си телосложение.. ъъ, изкушение, с панделка и трепетно зачакайте. Под елхата, дет' се вика! ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април