Отпуснете се със СПА у дома - I част

За пълноценна релаксация!
Отпуснете се със СПА у дома - I част

За какъв по-добър завършек на седмицата можем да мечтаем от домашно приготвената СПА процедура?! Благодарение на нея ще дадете възможност на ума и тялото да се освободи от напрежението. Другият сериозен позитив е, че тя със сигурност ще ви помогне да подобрите значително съня си и да се подготвите за началото на новата седмица.

Предлагам ви да зарежете телефоните и компютъра и да си приготвите поне една от тези лесни за изпълнение СПА процедури, за да се почувствате изцяло обновени.

В случай, че не разполагате с вана вкъщи спокойно можете да смесите съставките в един голям леген, да влезете в банята и да вземете топъл душ, след което да седнете на малко столче или се разположите удобно на пода под душа. Дръжте легена близо до себе си, за да ви е удобно да напоявате гъбата за къпане от предварително приготвената смес. С напоената гъба изстисквайте по малко върху тялото докато масажирате с бавни кръгообразни движения. Така в пълноценна наслада можете да прекарате 30-45 минути.

Ето как да си приготвите продуктите за СПА ваната или легена:

Успокояваща вана с невен

1548982Thinkstock/Guliver

100 грама морска сол – едра или ситна
500 грама сушени или пресни цветове от невен
100% етерично масло от пачули и кедър

Напълнете ваната или легена с по-топла вода от обичайната, която ползвате за къпане. Изсипете в нея морската сол, сушените или пресни цветове от невен и добавете по половин шишенце от етеричните масла от пачули и кедър. Размерът на етеричните масла, ако е 5 милилитра всяко - трябва да използвате не повече от 2.5 милилитра. Изчакайте в рамките на поне 15 минути преди да влезете във ваната. В случай, че водата ви е твърде топла – добавете студена. Останете така поне 30-45 минути.

Благодарение на тази вана ще съумеете да прогоните напрежението, освен това позитивно ще се повлияят всякакви кожни рани, лишеи и успешно ще хидратирате кожата си. Изключително добър ефект ще постигнете с тази вана върху всякакъв вид спукани капиляри или разширени вени. Внимавайте единствено водата ви да не е твърде топла!

Възстановяваща вана с мента и мащерка

1548954Thinkstock/Guliver

100 грама морска сол – едра ли ситна
250 грама листа от мента или изсушена
250 грама прясна или сушена мащерка
100% етерично масло от лавандула и джинджифил

Напълнете ваната или легена с по-топла вода от обичайната, която ползвате за къпане. Изсипете в нея морската сол, сушените или пресни билки от мента и мащерка и добавете по половин шишенце от етеричните масла от лавандула и джинджифил. Размерът на етеричните масла, ако е 5 милилитра всяко - трябва да използвате не повече от 2.5 милилитра. Изчакайте в рамките на поне 15 минути преди да влезете във ваната. В случай, че водата ви е твърде топла – добавете студена. Останете така поне 30-45 минути.

Благодарение на тази възстановяваща вана ще подобрите кръвообращението и ще укрепите имунитета на организма. Успешно ще отпуснете тялото, ума и сетивата си от натрупаното напрежение. Подходяща е при настинка или грип.

Вана за сияйна кожа с мляко и рози

1548967Thinkstock/Guliver

100 грама морска сол – едра ли ситна
500 грама цвят от ароматни рози
2 литра прясно мляко (ако е домашно 1 литър)
100% етерично масло от роза

Напълнете ваната или легена с по-топла вода от обичайната, която ползвате за къпане. Изсипете в нея морската сол, ароматните рози и прясното мляко. Добавете 10-15 капки 100% етерично масло от роза. Изчакайте в рамките на поне 15 минути преди да влезете във ваната. В случай, че водата ви е твърде топла – добавете студена. Останете така поне 30-45 минути.

Благодарение на тази вана кожата ви ще стане като коприна. Изключително подходяща е и за успокояване на раздразнена или изгоряла от слънцето кожа, но в този случай е добре да не добавяте морската сол. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април