Ароматен портокал

С дъх на карамфил
Ароматен портокал
inm

Ще ме прощавате, ама на мен вече ми е празнично. Все пак се намираме почти на прага на декември – месецът с най-много празници в годината. 

Затова ми се иска още от сега да ми ухае на Коледа у дома. Намерих начин, ей! Реших да си направя ароматен портокал.

Е, да, цитрусовият плод по принцип мирише страхотно. Но може да стане и още по-ухаещ...

За целта, просто ще го украся със зрънца от карамфил. Същите ще забода по обвивката му, като образувам различни формички с тях. Дори мога да го нашаря целия с тях. А накрая ще завържа една червена панделка на "бодливкото", за да е запомнящо се красив.

Ще ползвам портокала главно с декоративна цел. Но ако пожелая, мога да му сваля набързо бодилите и да го изям с наслада. Защото е вкусен и адски актуален през настоящия сезон. Карамфилът пък е незаменима подправка в приготвянето на редица ястия. Изобщо 3 в 1, от където и да го погледнеш. 

А в случай, че ви се прииска да повторите деянието ми, задължително изгледайте видеото. Може би то ще ви накара да осъзнаете, че Коледа е на една ръка разстояние :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 30.11.2012 | 12:39
    Понеже живея в Лондон и тук правят нещо като.. мм, коледни базари да речем, където можеш да отидеш вечер и да пиеш едно хубаво греяно вино или да опиташ кухня от всякакви националности, вчера отидох и видях, че продават същите портокали. Много интересно изглеждаха, внасят това предпразнично чувство, а и със сигурност после са доста ароматни и вкусни :)

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април