Куркума в менюто

Или как да инкорпорирате чудната подправка в готварските си експерименти
Куркума в менюто

Забравихте ли какво имате на най-горния кухненски рафт? Нека ви припомним: там сте скрили цял буркан със златен прашец. Е, добре, де, не е точно златен, по-скоро е безценен :) Припомнихте си вече, нали - иде реч именно за куркумата.

Вълшебната подправка притежава куп хранителни достойнства и ще сторите добре, ако през новата година я използвате още по-редовно в готварските си експерименти (съвет: преместете я на по-използваем кухненски рафт, та да се вижда отдалече).

Ето как:

1155669inm.comПоръсвайте щедро куркума върху яйчените си специалитети - омлети, бъркани яйца и други. Тази нейна употреба е изключително подходяща за онези от вас, които тепърва се сблъскват с вкуса и аромата ѝ. Тъй като комбинацията с неродените деца на кокошката (може и с тофу) е съвсем деликатна и приятна, подправката не "бие на очи", а в същото време оставя своя осезаем отпечатък върху гозбата.

Овкусявайте зеленчуците на фурна с днешната героиня. Тя ще се сприятели отлично с печения карфиол, с картофите и, като цяло, с голяма част от кореноплодните зеленчуци. Нещо повече, ще им подари леко пиперлив вкус, който ще ви изненада.

Добавяйте я също и в ориза, защото ще го оцвети екзотично и ще вдигне летвата в кулинарното му представяне. 

Пилешката супа ще стане двойно по-сгряваща и лековита, ако я наградите с щипка куркума за цвят и вкус. Всъщност, зеленчуковата също ще оцени това партньорство, не се съмнявайте.

В случай, че обичате шейковете и всякакъв подобен род здравословни напитки, чрез овкусяването им с подправката ще ги обикнете още повече. Тук спокойно можете да ползвате както свеж корен от куркума, така и мляна. Вие решавате, разбира се. 

И не на последно място: специалистите съветват да комбинирате госпожа Оранжевка с малко черен пипер. Същият акцентирал върху качествата ѝ и ги правел видими дори при скромно присъствие от нейна страна в специалитетите.  

Е, няма какво повече да му мислите - ползвайте златния прашец, няма да съжалявате. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември