Лепкав кулинарен експеримент с мед и...

... още нещо
Лепкав кулинарен експеримент с мед и...

Повечето "специалисти по здравето" ще тръгнат да ви убеждават, че през зимата (а и по принцип) е добра идея да заложите на редовна консумация на мед (в случай, че не сте алергични, разбира се). Защото лепкавото изкушение, разбирате ли, подсилва имунитета ви, с което ви помага да отблъсквате вирусите и да се поддържате здрави дори когато всички около вас кихат и кашлят.

Ние ви казваме: яжте мед, защото е вкусен :) Ако пък искате да започнете да го харесвате още повече, добавете му щипка аромат и допълнителен вкус на подправки.

Как? Ами, лесно. За целта ще ви трябват:

  • мед, естествено
  • билки и подправки, по избор, ето няколко варианта:

- мащерка

- градински чай

- мента

-джинджифил

- лавандула

- розмарин

- шушулки ванилия

- пръчици канела 

  • буркан  

Начин на приготвяне:

Можете да се спрете на следните комбинации, както са направили приятелите ни от Free People Blog: мед с лавандула и ванилия, мед с мащерка и мед с джинджифил и мента.

1161588FreePeopleBlog

За спретването им просто трябва да напълните три буркана с избраните подправки и после да ги залеете догоре с течен мед. Колко количество лавандула, ванилия, мащерка, джинджифил и мента ще сложите зависи изцяло от вас. Ако искате по-силен вкус и аромат на лепкавото "Мечо Пух изкушение", използваното количество подправки трябва да е по-стабилно. Обратно. По-фино подправеният мед не изисква кой знае колко много "бонуси".  

Затворете хубавичко бурканите (преди това разбъркайте манджата, за да се сприятелят уханията) и ги скрийте някъде за 5 дни или повече. Колкото по-дълго време "отлежават" те, толкова по-добре.

1161587FreePeopleBlog

Резултатът би трябвало да бъде мед за чудо и приказ :) 

ключови думи:
мед подправки

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май