10 ползи от бадемовото мляко

Или защо бадемово, вместо краве...
10 ползи от бадемовото мляко

Чудите се защо да посегнете към мляко от ядки, вместо от крава? Прочетете тези ползи от бадемовото мляко и тогава изберете.

1. Помага ви да се справите с килограмите в излишък

Една чаша бадемово мляко съдържа едва 60 калории, за разлика от: пълномасленото и неговите 146 калории, 2%-то с 122 калории, 102-те калории в това с 1% масленост и нискомасленото и неговите 86 калории.

2. Полезно е за сърцето

Бадемовото мляко не съдържа холестерол или наситени мазнини. Също така има ниски съдържание на натрий и е богато на омега киселини, които намаляват високото кръвно налягане и предпазват от сърдечни заболявания.

3. Поддържа костите ви здрави

Дори и да не "предлага" толкова калций, колкото краве млякото, бадемовото ще ви предостави 30% от необходимия дневен прием на минерала, а също и 25% от необходимия ви за деня витамин D, който намалява риска от артрит и остеопороза и подобрява имунната система на организма. А и какво всички знаем, тези двата "работят заедно" в услуга на здравите коси и зъби.

4. Поддържа блясъка на кожата ви

Бадемовото мляко съдържа 50% от необходимия дневен прием на витамин Е, който има свойството да поддържа кожата в добро здраве и я защитава от вредите, нанесени от слънчевите лъчи.

1522531Thinkstock/Guliver

5. Почти не влияе върху кръвната ви захар


Чистото бадемово мляко има ниско съдържание на въглехидрати, което означава, че няма да вдигне кръвната ви захар "до небесата". Заради ниския му гликемичен индекс, тялото ви ще използва приетите с млякото въглехидрати за енергийните си нужди и те няма да се складират като мазнини.

6. Допринася за мускулната сила

Една чаша бадемово мляко съдържа едва 1 грам протеин, но е богато на витамини от групата В и най-вече на рибофлавин. Той, както и желязото в бадемовото мляко, са отговорни за растежа и укрепването на мускулите.

7. Подпомага храносмилането

В една чаша бадемово мляко се съдържат почти 1 грам фибри, които са важни за храносмилането.

8. Не съдържа лактоза

Лактозната непоносимост се свързва с хранителни разстройства след консумацията на млечни продукти. Този проблем се дължи на неспособността на организма да усвоява лактозата. Хората, които имат лактозна непоносимост, могат да пият спокойно бадемово мляко, защото то не съдържа този дизахарид.

9. Вкусно е!

Бадемовото мляко има прекрасен бадемов вкус, което го прави подходяща съставка за много сладкиши.

10. Приготвя се за нула време

В домашни условия, с тези лесни стъпки.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април