Звезден фитнес пример: Мария Шарапова

За тениса като страхотна тренировка за цялото тяло
Звезден фитнес пример: Мария Шарапова

Най-важното

Откритото първенство на САЩ е тенис турнирът с най-голям награден фонд в света. Той е част от останалите три престижни състезания в т.нар. Голям шлем, който включва още: Откритото първенство в Австралия, Откритото първенство във Франция Ролан Гарос и Уимбълдън във Великобритания.

Всъщност, Голям шлем се присъжда на този състезател (или двойка), който спечели и четирите турнира. Ето на това му се казва предизвикателство, нали?

Тенис треска гори любителите на спорта през последните няколко дни. И това съвсем не е случайно. Защото краят на август и началото на септември са традиционно запазени за едно наистина голямо събитие – Откритото първенство на САЩ (US open).

Особено интересен пък беше двубоят между Мария Шарапова и Анастасия Якимова в четвъртък. Надяваме се, че няма да ви прозвучим като неуспешни коментатори, като кажем:

Каква поредна спортна драма! Красивата рускиня буквалнооо размаза съотборничката си от Беларус, като й подари само два гейма; )

Изглежда чаровната Шарапова е твърдо решена да се представи на ниво в престижното състезание. Както и да добави още един приз към колекцията си от многобройни постижения. Така че въобще няма да се учудим, ако го направи...

Т-тренировката

Освен че е упорита и надъхана обаче, 24-годишната Мария наистина изглежда в невероятно добра форма. И както може да се досетите, прекрасната си фигура сладураната дължи най-вече на редовното и целенасочено подскачане на корта.

"Тенисът е невероятна тренировка за цялото тяло. Освен това е забавно и социално занимание", казва в интервю самата тя.

Секси блондинката споделя още, че една голяма част от живота й преминава в пътуване и тренировки. С две думи: става въпрос за пълна отдаденост на спорта.

Храната

Тъжно или не, Мария не си позволява да похапва сладкиши, докато участва в състезания. Това не означава, че се е отказала тотално от любимите си изкушения. Напротив. Когато няма ангажимент към спорта, обича да се награждава подобаващо, без да изпитва угризения на съвестта.

В крайна сметка, смятаме, че при такова интензивно спортуване може да си го позволи, нали? Освен това, Шарапова е луда фенка на чая:

"Между обяда и вечерята, след тренировка, винаги си правя вкусен, ароматен чай. Вместо захар обаче, в него слагам лъжичка сладко. Както го пием в Русия", допълва още тя.

Ммм. Звучи интересно, нали? Ето тук може да прочетете за историята на още една тенис звезда.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 03.09.2011 | 09:36
    Най-секси тенесиската за всички времена - не е мое мнение, така казват.
    Готина е... ама руса :) аз имам проблем с това :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май