Сухо четкане на кожата – може ли да ни отърве от целулита?

И има ли странични ефекти?
Сухо четкане на кожата – може ли да ни отърве от целулита?

Сухото четкане на тялото е метод, който набира популярност и се смята за идеален начин да се отървем от целулита или да предотвратим появата му. Дали обаче това е вълшебното решение срещу портокаловата кожа? Следва да се спрем на някои факти.

Какво представлява сухото четкане на тялото?

Това е техника, при която третираме тялото с четка за тяло, преди да влезем в банята. Целта е да се подобри кръвообращението, както и лимфният дренаж.

Може ли методът да предотврати появата на целулит?

Техниката не може да предпази кожата от появата на целулит, но е ефективна за подобряване на състоянието на кожата, когато той вече е факт. Резултатът е много по-добър и кожата става видимо по-гладка, когато техниката се прилага ежедневно.

Какъв е правилният начин да се използва четка за тяло?

Трябва да я използваме с леки кръгови движения и да изчистим тялото си от глезените до горната му част. Важно е само да се уверим, че не прилагаме много силен натиск, особено в областите, където кожата е по-чувствителна, като гърдите и корема.

След това вземаме душ и нанасяме етерични масла като бадемово или сусамово масло. Също така, следва да се уверим, че не използваме четка, която е твърде абразивна.

Може ли да има странични ефекти?

Много дерматолози не препоръчват многократното третиране на кожата с четка, тъй като според тях това може да доведе до възпаление.

Сухото четкане може да направи кожата да изглежда здрава и гладка, но реално няма лек за целулита.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Стрелец
23 ноември – 21 декември