Джинджифил в менюто 2

Аромат и вкус на квадрат
Джинджифил в менюто 2
inm

Джинджифилът е актуална подправка в менюто както през есенните, така и през зимните дни. Ясно е защо: исиотът, както се нарича още, придава на ястията пикантен вкус и аромат и ги превръща в сгряваща алтернатива срещу студа. Затова не е случайно, че мнозина го използват засилено в готвенето.

А ако и вие сте решили да го включите в кулинарните си експерименти, добре е да знаете, че:

  • Свежият корен от джинджифил е твърд и здрав, леко сух по разклоненията си. Ароматът му не е твърде натрапчив и силен, а вкусът му е цитрусов, многоооо приятен. Тези особености го правят чудесна добавка към супи и салати. Препоръчително е да се съхранява в най-хладното отделение на хладилника, където ще запази своята свежест в продължение на седмица-две.
  • Настърган, исиотът се превръща в чудесно допълнение към различни видове сосове. Коренът може да се нареже и на кръгчета, които да се сложат в ястието, докато то се приготвя, и после да се отстранят предвидливо.

bd133137-30f2-de07-1652-c50dea70e021inm

  • Джинджифилът на прах пък е подходящ да се употребява в приготвянето на сладкиши и въобще – на всякакви тестени изделия. Уханието и вкусът му са доста силни. Също така, прахообразната форма на подправката има сравнително дълъг срок на годност (около година), което също може да бъде взето като предимство. Имайте предвид обаче, че с времето исиотът на прах постепенно губи своите хубави качества. 

Е, споделете своите джинджифилени истории с нас!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април