Карфиолена разядка

Карфиолеле, майко, с чесън и сметана!
Карфиолена разядка

Ако приемем, че интернет е от вчера, като нищо можем да останем с впечатлението, че карфиолът е продукт, служещ за приготвянето на блатове за пица. Само че интернет съвсем не е от вчера, а карфиолът и от оня ден не е и е далеч по-вкусен, когато му бъде даден шанс да изрази своята... карфиоленост, така да се каже.

Затова аз лично предпочитам да го консумирам леко бланширан и запечен във фурната с масло, сметана и кашкавал и/или някакво друго жълто сирене. Въобще, оказва се, че карфиолът много добре си подхожда с всякакви млечни продукти, което е скандално предвид факта, че хората, които правят блатове за пица от него, обикновено не ядат и мляко...

Та, ако приемем, че интернет е от вчера, днешната рецепта би била изненадваща освен с това, че не е за пица и с това, че в нея има млечен продукт. Положителната й страна е, че тя не изисква термична обработка и се приготвя за времето, което ви е необходимо да произнесете словосъчетанието "рецепта с карфиол". Следват необходимите за приготвянето й продукти:

  • 400 грама карфиол (представете си една много малка глава)

  • 2-3 скилидки чесън

  • 1 кофичка заквасена сметана (200-250 гр)

  • сокът на половин лимон (по желание)

  • млян кимион, млян черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне

В блендер или чопър смилате карфиола и чесъна и ги смесвате с всичко останало. Воала. Последната дума се чете по френски, а не като онова, което младоженците отмятат, за да целунат булката. Все пак в рецептата има чесън, не е редно някакси.

Този интересен пастет чудесно се комбинира със себе си, тоест подходящ е за самостоятелна консумация. Иначе знам, че нищо не би ви попречило да топите в него крекери, царевичен или картофен чипс, за които се носят слухове, че са много, много вредни...

ключови думи:
карфиол разядка рецепта

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април