Не! Храната ви няма да отиде на боклука

Ако следвате ей тези полезни съвети
Не! Храната ви няма да отиде на боклука

Съгласете се: адски тъпо е да се разхищават хранителни запаси! Най-логично е крайната им дестинация да бъде доволно заситеният ни корем, а не... кошчето за отпадъци.

Затова нека се стегнем и, вместо да изхвърляме безразборно храна (неупотребена навреме и некоректно), да направим така, че да я консумираме на 99%.

В духа на подобно предложение, можем, например, да се доверим на следните добри съвети:

- Препоръчително е да осъществяваме планирано и организирано пазаруване, а не да се лутаме като мухи без глави в магазина. Иначе казано, нека купуваме това, от което имаме нужда в спретването на ястията за деня или за седмицата. О, да! Ще си направим чудесна услуга, ако подбираме адекватни рецепти, съобразявайки се със собствените си кулинарни възможности.

- Подготовката на продуктите е следващият печеливш коз в борбата ни с разхищението на храна. Можем да измиваме, нарязваме и обработваме някои от тях, за да бъдат те в пълна готовност за употреба при процеса на готвене.

- Редът в хладилника ни също е топ приоритет. Ако поставяме по-старите неща за хапване на преден план, те ще ни се набиват на очи и ще ги оползотворяваме в разумни срокове. "Новобранците" могат да се крият срамежливо по-навътре и да изчакват търпеливо своя шанс за себеизява. 

1149194Thinkstock/Guliver

- Не на последно място, замразяването е полезно понякога и особено по отношение на запазването на храната – то ни позволява да съдържаме запаси за по-дълго време и да ги използваме тогава, когато е дошъл точният момент. 

Е, да пробваме така, а? Може и да ни се получи ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април