Нова мода: Закуска за вечеря

По-полезна и лека!
Нова мода: Закуска за вечеря

Страдате ли от липсата на апетит сутрин рано?

Ако сте от онзи голям процент в България, който няма навика да закусва със сигурност ще ви интересно да узнаете, че има нова мода в храненето – а именно да ядете закуската си за вечеря!

Последните проучвания в областта показват, че е изключително умно да ядете овесената си каша или мюслите си за вечеря, споделят колегите от шведския ежедневник Aftonbladet.

Новата тенденция в храненето минава под наименованието "brinner" (br/eakfast-d/inner), което значи да ядете закуската когато е време за вечеря. Тенденцията идва както много други от САЩ и се смята, че е икономичен, възможен и дори здравословен начин на хранене.

Важното в случая е да изберете правилните продукти, за да можете да покриете всички по-долу споменати компоненти. Преди да седнете на масата не забравяйте да изберете въглехидрати, мазнини и протеини с добро качество и най-вече да се уверите, че те съдържат нужното количество витамини и минерали.

В този случай, яденето на английска мазна закуска включваща филийка бял хляб, наденица и бъркани яйца или купа с плодове, кисело мляко със захар не е добър избор със сигурност!

Популярна и полезна за "brinner" е овесената каша, която е също така изключително икономична вечеря и не изисква много време за приготвяне.

"Много родители се чувстват виновни, че не разполагат с достатъчно време да приготвят топла храна за вечеря на децата си, но и студената храна може да бъде също толкова полезна и добра алтернатива за цялото семейство", споделя диетолога Карин Магнусон.

Ето и 5 предложения за тази полезна и отслабваща система "brinner":

- овесена каша с добавка всякакви малки плодове като малини, ягоди, боровинки или други сезонни плодове, извара
- филия пълноценен хляб във вид на циганска баница, но приготвена със зехтин с шепа сезонна салата и малко количество извара
- пухкави палачинки приготвени от пълнозърнесто брашо, лимец, ръж – гарнирани с ябълка и орехи
- сезонна салата с 1 варено яйце и филия пълноценен хляб
- кисело мляко, сезонни плодове или малко мюсли

Така можете да си изобретите огромно количество закуски, които да приемате вечер след работа. В случая е важно да се придържате към качеството на продуктите и количеството!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май