Сьомга с 
  аспержи е моя любима рецепта. Лесна за приготвяне, вкусна и изключително полезна. В случай, че не можете да намерите хубава прясна сьомга можете да използвате всякакъв друг вид филе от риба.
  Рецептата е подходяща за обяд, вечеря, както и за посрещане на скъпи гости. 
  
  Необходими съставки за 4 порции:
  
  600 грама филе от сьомга или друг вид риба
  1 връзка аспержи
  1 връзка копър
  2 скилидки чесън
  сок от 2 лимона
  черен пипер
  хималайска сол
  2 супени лъжици зехтин
  
  За соса е необходимо да смесите в отделен съд: сока от лимоните, добавете щипка черен пипер, чесъна нарязан на ситно, който може и да е пресован, копъра и хималайска сол на вкус. Сосът е добре да
  престои поне 30-45 минути преди сьомгата и аспержите ви да са станали готови!
  
  Филето от риба измийте със студена вода и го нарежете на 4 равни части по 150 грама. В средноголяма правоъгълна тава сложете хартия за печене и върху нея подредете измитите и нарязани филета.
  Поръсете ги с малко количество сол. Сложете ги в предварително загрята фурна на 250 градуса. Печете до получаване на хрупкава червена коричка, което ще ви отнеме около 20-25 минути. В случай, че
  използвате филе от друг вид по-постна риба можете да добавите малко вода в тавата или да покриете с фолио през първите 15 минути. Друго добро решение е да използвате йенска тава за печене с
  капак.
  
  Докато се пече рибата измийте аспержите, като отрежете стеблата в долната им най-удебелена част. Най-вкусни са тънките аспержи, чийто връх все още не е цъфнал. В случай, че удебеляването на
  стеблото е голямо е добре да го обелите и с белачка. Единият вариант за приготвянето им е да ги поставите в подсолена вряща вода под похлупак за 4-5 минути. Другият е да ги приготвите на пара за
  10-15 минути. Необходимо е да са леко хрупкави и да са запазили свежия си зелен цвят.
  
  След като извадите филетата от фурната ги разпределяте в 4 чинии, до тях аранжирайте аспержите. На финала полейте със соса и гарнирайте с прясна зелена салата с рукола и чери домати. По избор
  можете да добавите още черен пипер. 
- iNews
 - Novinite
 - Econ
 - Jenite
 - Div
 - Sporta
 - FitWell
 - Sportuvai
 - Peika
 - Programata
 - Doctoronline
 - News in English
 
                
                
                
                
                
			
				
				
				
				
                    
                    
                    

Добави коментар