Храните с отрицателен калориен ефект

Отслабвайте докато се храните!
Храните с отрицателен калориен ефект

Отслабването може да бъде и приятно занимание, ако знаете кои хранителни продукти имат отрицателен калориен баланс. Феноменът по принцип е невъзможен, но в практиката специалистите по диетика са установили, че за разграждането на тези продукти на организма ви са му нужни много повече енергия, отколкото те могат да ви дадат като краен калориен резултат.

Храната с негативни калории често се класифицира според времето на усвояване от организма ви, съдържанието на фибри, количеството смилаеми въглехидрати, протеини, липсата на мазнини и количеството вода. Термичната обработка също играе важна роля. Поддържането на баланса между сурова и термично обработена храна е изключително важна. Първоначално ефекта ще е по-забележим, ако заложите на живата храна!

Авторката на книгата "Храната изгаряща мазнините” Д-р Каролин Шрийв съветва, че можете да овладеете Йо-Йо ефекта и да премахнете излишните килограми, ако включите в ежедневното си меню повече от зеленчуците и плодовете с "отрицателни калории” и то с видим резултат до 14 дена. Диетоложката дава дори пример как системата работи в реалността - ако вземете парче торта и порция брюкселско зеле. Тортата може да ви даде приблизително 350 kcal, за разграждането на които тялото ви ще използва около 100 kcal. Порцията от брюкселско зеле ще ви осигури 50 kcal, от които 75 kcal ще са необходими за усвояването на храната. Разликата между парчето торта и порцията брюкселско зеле е, че тортата ще ви остави бонус от 250 kcal, които моментално ще се залепят за тялото ви под формата на мазнина, а брюкселското зеле ще ви отнеме цели 25 kcal.

В случай, че считате броенето на калории за твърде досадно занимание, то спокойно можете да използвате пълният списък на храните, които ще топят излишните ви мазнини.

1490801inm.com


Зеленчуци

Броколи

Кресон

Тиквички

Краставици

Целина

Къдраво зеле

Брюкселско зеле

Зеле

Спанак

Аспержи

Карфиол

Люти чушки

Моркови

Чесън, пресен и стар

Зелен фасул

Репички

1490803Thinkstock/Guliver

Плодове


Грейпфрут

Лимони

Манго

Кайсии

Боровинки

Ананас

Ягоди

Малини

Шипки

Арония

Домати

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април