4 причини да ядете фъстъци

4 причини да ядете фъстъци

Най-важното

Често фъстъците са премахвани от списъка със здравословни храни и дори някои доктори препоръчват на хората да не ядат фъстъци и фъстъчено масло. Но това не е напълно вярно. Ето 6 причини да добавите фъстъците в менюто си.

Фъстъците намаляват холестерола. Всички знаем, че фъстъченото масло е богато на калории и мазнини. Но според изследване на университета в Северна Каролина, фъстъченото масло намалява холестерола, без да качвате килограми. В изследването са взели участие 3000 души, които работят под стрес и 60% от тях са с намалени показатели на холестерол след 2-седмичното проучване.

Контролират кръвната захар. Учените от университета в Ню Йорк са стигнали до извода, че фъстъците и фъстъченото масло помагат на регулирането на кръвната захар. Ако ги употребявате на закуска, ще регулирате кръвната захар за целия ден и ще се чувствате пълни с енергия и ще си вършите работата пълноценно.

Съдържа полезни мазнини. Не всички мазнини са вредни. Сърцето има нужда от мазнини, за да работи правилно, а полезните мазнини, които се съдържат във фъстъците му помагат. Според изследване, проведено от кардиологичната асоциация на Америка, фъстъчено масло 3 пъти в седмицата намалява риска от сърдечен удар.

Подобряват функцията на мозъка. Фъстъците са една от перфектните храни за мозъка. Той съдържа витамини и минерали, които захранват мозъчната дейност. Според изследване на университета в Торонто, фъстъците подобряват вашата памет с до 20%. В изследването са взели участие 300 души, които са яли в продължение на 2 седмици фъстъци и фъстъчено масло и контролните тестове показват, че паметта им се е подобрила в края на тестовия период.

Вижте още: Най-добрите храни за бегачите.

Вижте още: 7 храни, които спортистите не трябва да ядат.

Вижте още: Най-добрите храни за фитнес

Вижте още: 4 обяда, които изграждат мускулите.

Вижте още: 8 храни, които изграждат мускулите.

Вижте още: 10 супрехрани, които трябва да употребявате.

 


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април