3 причини да качвате килограми от обезмасленото кисело мляко

Заложете на истинското!
3 причини да качвате килограми от обезмасленото кисело мляко

Преди години си спомням манията на мнозина, които искаха да поддържат слаба и стройна фигура да употребяват обезмаслено кисело мляко и извара. Резултат от тези усилия нямаше, особено при тези, които и не правиха особени усилия да тренират и цялостно да преразгледат начина си на хранене.

Сега съществуват все повече доказателства от проведени изследвания, че пълномаслените млечни продукти могат да ви помогнат да поддържате здравословно тегло.

В случай, че все пак сте сред почитателите на обезмаслените млечни продукти, вижте защо, вместо да отслабвате, качвате излишни килограми.

1639397Thinkstock/Guliver

Мазнините ви поддържат слаби

Може да ви изглежда доста нелогично, но е истина според изследователите, че високото съдържание на мазнини в млечните продукти ви поддържат в по-слаба форма, отколкото тези които са нискомаслени.

Прочетете още по темата: Отслабването с правилното сирене е възможно

Учените от University's Friedman School of Nutrition Science & Policy анализирали 16 вече публикувани изследвания върху млечната мазнина и затлъстяването. В 11 от тези проучвания, хората които са се хранили с пълномаслено натурално кисело мляко и извара са употребявали значително по-малко количество млечни  продукти и прогресивно отслабвали за разлика от хората, които залагали на нискомаслените млечни продукти. Именно втората група хора изяждали по-голямо количество млечни продукти и не можели да се освободят от излишните килограми.

Според учените причините са няколко:

- Първата е, че някои мастни киселини съдържащи се в млечната мазнина  имат способността да засилват обмяната на веществата или по-скоро съществува взаимодействие между млечната мазнина и бактериите в червата.

Прочетете още по темата: Искате ли да отслабнете?

- Като втора причина учените посочват, че с избора на пълномаслено мляко и млечни продукти, вероятността да залитнете по сладки храни като кифли, понички или други въглехидратни наслади е изключително минимална, тъй като мазнината ви кара да се чувствате сити. За разлика от обезмасленото мляко, което почти веднага след употреба, имате желание да си набавите малко калории и енергия от бързи въглехидрати.

Прочетете още по темата: 7 здравословни ползи от сиренето

- И като трета последна причина, учените изтъкват, че за отслабването е важно не само качеството на погълнатата храна, но и нейното количество. Така че, за да постигнете истинско отслабване е по-добре да заложите на пълномаслени продукти, които да си позволявате максимум 2 пъти седмично в малко количество, отколкото всеки ден вда употребявате в голямо количество млечни продукти, но обезмаслени!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Дева
24 август – 23 септември