Готови за йога по време на бременност

С няколко бързи съвета
Готови за йога по време на бременност
inm

Хей, бъдещи майки, как се чувствате? Надявам се – добре, и ви пожелавам спокойна и лека бременност, изпълнена само с положителни емоции. Междувременно, нека ви напомня, че физическата активност в този период от живота ви е страшно необходима. Не бива да се лишавате от нея, даже напротив. Ако всичко се развива нормално и имате позволение от наблюдаващ лекар, не се колебайте да откриете вашето спортно занимание и да му се посветите с цялото си сърце.

Повечето от вас вероятно ще се спрат на йога за бременни (ако бъркам, поправете ме). И това донякъде е обяснимо. Практиката обещава да ви подготви за раждането, освобождава натрупаното от различните тревоги напрежение и облекчава болките в кръста, гърба и таза, които могат да се появят точно сега. Ето защо въпросното занимание става все по-предпочитано сред бъдещите родилки, в което, разбира се, няма нищо лошо.

Все пак, държа да ви дам няколко бързи препоръки, които може би ще ви бъдат от полза:

- Правило номер1: ако практиката (която и да е) не ви носи приятни усещания, прекратете я веднага. В противен случай само ще стресирате допълнително тялото си, което и без друго преживява труден момент.

- Съобразете темпото на изпълнение на техниките и асаните със собствените ви възможности. Ако се налага да го модифицирате, модифицирайте го навременно, консултирайки се с инструктора си.

- Важно е винаги да сте добре хидратирани.

- Наблюдавайте как се чувствате не само по време, но и след сесия, та дори и на следващия ден. През бременността тялото непрекъснато иска нещо от вас и трябва да го слушате и да му имате доверие.

- Много от позите, които сте изпълнявали преди (ако сте), могат да ви се опрат точно сега. Не се цупете, а научете нови – такива, които ще ви бъдат и полезни за настоящото ви състояние.

Страшно ще се радвам, ако ми дойдете на гости във фейсбук, за да си поговорим по темата надълго и нашироко. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Козирог
22 декември – 20 януари