Знаете ли, че...


Картофите могат да абсорбират и отразяват радиосигнали?

1. През 19 век хората...
Картофите могат да абсорбират и отразяват радиосигнали?
1. През 19 век хората вярвали, че кетчупът притежава лечебни качества и може да лекува състояния като диария.

2. Пилешкото съдържа 266% повече мазнини, отколкото е съдържало преди 50 години. Според някои проучвания пилешкото в наши дни съдържа повече мазнини, отколкото протеини.

3. Най-крадената храна в света е сиренето. Според данните 4% от световната продукция на сирене става жертва на кражби.

4. От фъстъците може да се прави динамит. Маслото, което се добива от фъстъците, може да се използва за получаване на глицерол, от който пък се прави нитроглицерина – една от съставките на динамита.

5. В миналото шоколадът е служил като валута. Маите го използвали вместо пари.

6. Ябълките и розите са свързани. Те принадлежат към едно и също семейство. Същото важи и за черешите, прасковите и крушите. Те всички са част от семейство, наречено Rosaceae.

7. Чистият мед има изключително дълъг срок на годност. Твърди се, че не се разваля до 3000 години.

8. Автомобилите и желираните бонбонки са покрити с едно и също вещество. Карнаубата е малка южнафирканска палма, която се използва за покритие на малките желирани бонбони, но и за производство на вакса, придаваща по-лъскав вид на колите.

9. Зрелите червени боровинки отскачат като гумени топчета. Ако искате да сте сигурни, че боровинките ви са в отлично за консумация състояние, хвърлете ги на земята и вижте дали ще отскочат. 

10. Картофите могат да абсорбират и отразяват радиосигнали. През 2012 година Боинг искали да тестват безжичния сигнал на борда на нов самолет, затова наслагали огромни торби с картофи по седалките.
Източник: afya-pharmacy.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май