Знаете ли, че...

"Който иска да бъде здрав, трябва да увеличи количеството на любовта и енергията в себе си.”...

"Който иска да бъде здрав, трябва да увеличи количеството на любовта и енергията в себе си.” Петър Дънов 

Учителят Петър Дънов е безспорно един от май-мъдрите българи. Много преди да е модерно да се говори за психология и себеопозноване, Дънов разкрива на последователите си силата на мисълта:

"Здравето на човек зависи от следните четири неща: от силата на неговия дух, от добротата на неговата душа, от светлината на неговия ум и от мекотата на неговото сърце. За да придобие човек тези качества, трябва да има знание. Всеки има дух, душа, сърце и ум, но не всеки е могъл да ги развие – да развие такива качества у себе си, които да го направят здрав.”

"Здравето е вътрешен процес. Ако организмът не е здрав отвътре, каквито и благоприятни външни условия да има, той не може да го използва.”

Според Дънов болестта представлява нарушение на хармонията на отношенията между ума и сърцето.

"За да поддържа хармонията на своя организъм, човек трябва да храни мозъка си със светли чувства, сърцето си – с чисти чувства, дробовете си – с чист въздух и стомаха си – с чиста здравословна храна.”

Както самият Петър Дънов е предрекъл преди повече от век, ние хората сме нарушили хармоничната връзка с природата. В резултат на това сме по-болни, нещастнии самотни от всякога.        

1677024

 

Природните рецепти на Петър Дънов против диабет 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Рак
22 юни – 22 юли