Знаете ли, че...

 
целувките са полезни, но и опасни?
Целувките са най-красивият начин да изразите любовта...

 

целувките са полезни, но и опасни?

Целувките са най-красивият начин да изразите любовта си. Има толкова различни начини да се насладите на това интимно изживяване с човека, когото обичате и въпреки че сте убедени във факта, че няма с какво да ви изненадаме, грешите. Ще ви запознаем със седем интригуващи факта, които ще ви накарат или да изпитате неудържимо желание да целунете любимия, или да се откажете тотално от целувките.

Целувките са полезни за вас

Актът на целувката носи много ползи за целия ви организъм. Целувката подобрява състоянието на вашата кожа и циркулацията на кръвта, предпазва от кариес и дори би могла да облекчи главоболието. Така че следващия път, когато ви заболи глава, не посягайте към обезболяващите хапчета и не обръщайте гръб на партньора си, а се отдайте изцяло на интимното удоволствие, което целувката ще ви донесе.

Целувката е тренировка

В целувката по бузата участват едва два лицеви мускула, но ако се отдадете на страстна целувка с език, ще използвате 34 мускула от лицето си. В този ред на мисли, кратката и романтична целувка изгаря няколко калории, докато френската целувка може до изгори 5 от нежеланите калории, с които много от нас се борят. Правете това "упражнение" в продължение на една минута и ще изгорите около 26 калории, а целувайки се около час, бихте могли да пропуснете тренировката във фитнеса, тъй като ще изгорите 1560 калории.

 

Ескимоските целувки са измислени

Няма начин да не сте чували за ескимоските целувки, които се изразяват в докосване на носовете. Е, оказва се, че тази целувка е измислена от холивудските продуценти, които са създали нейната история. Целувките на ескимосите не се различават по абсолютно нищо от нашите и подобно триене на носовете не съществува в реалния им живот.

Целувката е като наркотик

Ендорфините, които се отделят във вашия организъм, докато се целувате са близо 200 пъти по-мощни от лекарствените ефекти на морфина. Това всъщност е причината да се чувствате в шеметна безтегловност след една продължителна и страстна целувка. Кой да предположи, че най-добрият наркотик, който е легален и в същото време на разположение през цялото време, е именно целувката? И защо да жертвате вашето здраве и благополучие, след като просто бихте могли да се целувате?

Целувката предава бактерии

Знаете ли, че само една целувка може да ви предаде 278 вида бактерии, а чрез една дълга и страстна целувка вие можете да се сдобиете с 10 милиона бактерии? И това, ако не е достатъчна причина да се целувате само с един човек, който при това познавате добре!

Целувката е болестотворна

Вероятно знаете, че херпесът може да се предаде с целувка, но знаете ли, че мононуклеозата би могла да се предаде по същия начин? Освен това, през 1997 година е регистриран случай на жена, заразена с ХИВ чрез целувка, тъй като и тя, и нейният партньор са имали заболяване на венците, през които микробите са преминали в кръвта. Това, разбира се, е прецедент, но все пак съществува риск, ако не познавате добре партньора си, така че помислете добре, преди да се отдадете на целувки с непознат, колкото и вълнуващо да ви се струва.

Целувката е незаконна в някои части на света

Знаете ли, че през 16-ти век целувката на публично място в Неапол е била наказвана със смърт? В САЩ и до днес съществуват подобни забрани, като например в Айова и Кънектикът, където жената може да целува мъжа си единствено в неделя. Още по-любопитен е фактът, че на мустакатите мъже в Индиана им е забранено да се целуват.

Източник: Фрамар

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април