Знаете ли, че...

Как почивате е също толкова важно, както и как тренирате?!Пълноценната почивка може да ви даде също...

Как почивате е също толкова важно, както и как тренирате?!

Пълноценната почивка може да ви даде също толкова добри резултати за поддържането ви на отлична форма, както и тренировките в залата.

В случай, че в последно време с нежелание влизате в залата и се чувствате изморени дори само след няколко от обичайните си упражнения е сигнал от страна на тялото, че трябва да ударите спирачка и да си дадете пълноценна почивка.

Редица добре обосновани научни статии доказват връзката между физическо натоварване и способността на тялото да се възстановява.

Имайте предвид, че през зимата, когато енергийния ви потенциал е значително занижен и особено ако сте изкарали някакво вирусно заболяване, поне няколко седмици след него няма как да се чувствате в отлична форма, за да се върнете към рутинните си тренировки.

В този случай, специалистите съветват да заложите на йога, лека гимнастика, разходки на чист въздух и дихателни упражнения. Също така е препоръчително да увеличите с 1 час съня си, за да подпомогнете оздравителните и възстановителни процеси в тялото. Ако не можете да си позволите лукса да ставате с час по-късно, то се научете да лягате с час по-рано. По този начин ще постигнете перфектния баланс.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Рак
22 юни – 22 юли