Знаете ли, че...

Кимионът е подправката, която ви помага да се освободите от излишните мазнини в тялото си?!Кимионът...

Кимионът е подправката, която ви помага да се освободите от излишните мазнини в тялото си?!

Кимионът е универсална подправка, която се използва широко при приготвяне на хляб, соленки, месо и дори някои видове дресинги.

Но според ново проучване именно подправката е в състояние да намали значително телесните мазнини в тялото и същевременно с това да изчисти триглециридите в кръвта по естествен начин.

В случай, че мечтаете за слаба фигура, то със сигурност най-удачния начин е да не се лишавате от ползите, които може да ви даде подправката.

Според сайта Prevention.com учените от Shahid Sadoughi University of Medical Sciences в Иран разделили 88 жени със затлъстяване в две групи. В продължение на три месеца, като и на двете групи намаляват приема на храна с 500 калории на ден. На една от групите обаче учените предписват по 3 грама кимион на ден, което прави 1 чаена лъжичка смесена с кисело мляко.

Групата дами, която е използвала всекидневно кимион с кисело мляко е отслабнала средно с 1.5 килограм повече от другата група, която е следвала само диета с намален калориен прием.

Учените също така установили, чу общото количество мазнини в тялото са намалели следствие на кимиона с 14.64%, което реално е 3 пъти повече отколкото в другата група.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март