Знаете ли, че...

От какво ще отслабвате и кои храни са полезни за вас е строго индивидуално?!Здравословната храна за...

От какво ще отслабвате и кои храни са полезни за вас е строго индивидуално?!

Здравословната храна за вас, може да не е изобщо полезна за някой друг. В пълна сила това твърдение важи и за хората, които спазват диета. Един хранителен план за едни, не е еднакво ефективен за други.

Според последните проучвания здравословното хранене трябва да е съобразено с индивидуалните нужди на всеки един човек. Общите диетични съвети не са приложими навсякъде и за всеки, твърди най-новото израелско изследване.

В случай, че се храните здравословно според общите правила без да се съобразявате с индивидуалните си нужди рискувате да навредите на здравето си и в същото време да натрупате излишни килограми.

В проведеното проучване от учените са участвали 800 души, чийто нива на кръвна захар са измерени след ядене на различни видове здравословни храни.

След анализирането на резултатите изследователите забелязали, че различните участници в проучването, реагирали различно на едни и същи видове храни. Една от жените дори има драматично покачване на кръвната захар след консумация на домати, за които всички знаем, че са изключително полезни.

При други се наблюдава по-висок скок на кръвната захар при ядене на суши, отколкото на сладолед.

Именно на тази база учените установили, че една храна за едни е полезна, а за други вредна – независимо дали е плод, зеленчук, хляб, месо или друг хранителен продукт.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април