Знаете ли, че...

Шампанското и пенливото вино подобряват паметта?Ако до сега сте смятали, че с най-много ползи за...

Шампанското и пенливото вино подобряват паметта?

Ако до сега сте смятали, че с най-много ползи за здравето е червеното вино – жестоко сте се лъгали, защото шампанското му е сериозна конкуренция.

Според ново проучване проведено в University of Reading във Великобритания, изследователите стигнали до заключението, че три чаши шампанско на седмица значително подобряват паметта, но в същото време предотвратяват и възникването на дегенеративни заболявания.

Изследването е проведено върху мишки, но учените са на мнение, че същият ефект на шампанското се наблюдава и върху хора. Причината за ползата от шампанското се крие във фенолните съединения, които се съдържат в него пишат колегите от Göteborgsposten.

Освен това учените смятат, че умерената консумация на шампанско и пенливо вино е полезно и за сърдечно-съдовата система.

В случай обаче, че искате да употребявате алкохол, но да се възползвате от ползите, които притежава фенола, то наблягайте на боровинки, шипки, къпини, касис, черно грозде и какаови зърна.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април