Знаете ли, че...

За да отслабвате има значение и кога се храните?!Вероятно, за да поддържате отлична форма имате...

За да отслабвате има значение и кога се храните?!

Вероятно, за да поддържате отлична форма имате някаква изработена система, която работи за вас. Дали е въпрос на количество храна или на броене на калории – няма значение. Важното е да имате система.

В случая сигурно ще ви е любопитно да узнаете, че наред с всички останали системи, които използвате, от голямо значение за добрата фигура е и кога и как се храните.

Според новите изследвания проведени от International Journal относно затлъстяването, учените установили, че за постигане на трайно отслабване има значение не само приема на калории, но също така и кога във времето ще бъдат разположени те.

В изследването взели участие 420 испански мъже и жени в програма за отслабване в продължение на 20 седмици. Според плана на учените всички участници е трябвало да се съобразяват с калорийния прием, но също така и кога те ще са разпредели във времето. Половината от тях обядвали преди 15.00 часа и вечеряли рано, другата половина обядвала по-късно след 15.00 часа и вечеряли късно.

Според резултатите късно обядващите и вечерящите отслабнали по-бавно и в крайна сметка успели да се справят само с 9% от теглото си в рамките на определеното време, за разлика от ранно обядващите и вечерящите, които успели да се справят с цели 11% за същото време, но само заради факта, че не вечеряли късно вечерта.

Освен това учените установили, че тялото се нуждае от храна на всеки 4-6 часа в активната част на деня, за разлика от вечерните и нощните часове, когато принципно организма е в покой. Факт е, че късното хранене пречи и за пълното усвояване на погълната храна, което в крайна сметка води до затлъстяване и увеличаване на мазнините в тялото.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април