Знаете ли, че...

Не е важно само какво ядеш, но също така и как се храниш, за да се радваш на тънка талия?!Според...

Не е важно само какво ядеш, но също така и как се храниш, за да се радваш на тънка талия?!

Според новите научни изследвания и двата фактора са от изключително значение, за да запазите отличното си здраве и перфектна фигура.

В забързаното ежедневие все по-обичайна гледка е да срещнем мъж или жена, които се хранят докато ходят или шофират.

Без значение какво похапвате - храненето в движение може да е практично и ефективно средство да се справите с глада, но със сигурност не е много добро за вашето здраве. Първата основна причина е фактът, че несъзнателно човек поглъща храната твърде бързо без да дъвче добре, което може да доведе до развиване на най-различни стомашни разстройства. Второ не успявате да изпитате истинска наслада от храненето, което може да увеличи значително приема на храна непосредствено, след като вече сте се нахранили.

Храненето в движение е не само вреден за здравето навик, но усилията в залата и спазваната от вас диета могат да са безсмислени, защото според учените от University of Surrey, вместо да намалявате талията си вие ще я увеличите.

Неотдавнашното проучване проведено от тях показва, че жените, които се грижат за това какво ядат и следят от близо телесното си тегло са по-склонни да се изкушат от нещо нездравословно и сладко, ако по-рано през деня са се хранили на крак докато са се разхождали.

Затова, ако искате да отслабнете можете да си позволите единствено в движение да пиете вода, но и тогава внимавайте - да не се задавите. Храненето, разпределете през равни интервали на деня и задължително яжте на маса – бавно и спокойно!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април