Знаете ли, че...

Основната и най-важна храна за вашето тяло е водата?!Предполагаме, че ще сте изненадани от това...

Основната и най-важна храна за вашето тяло е водата?!

Предполагаме, че ще сте изненадани от това твърдение, но ако към това изречение допълним информацията, които всички знаем, а именно че тялото ни се състои приблизително от 60-70% вода, то тогава със сигурност няма се съмнявате в това твърдение.

Интересен е също така фактът, че децата съдържат още по-голям процент вода, което в действителност ги прави още по-чувствителни към загубата на течност.

Ако трябва да степенуваме нещата -  след въздуха на второ място по важност идва именно водата.

За да функционира по правилен начин тялото ни е необходимо да изпиваме по 1.5-2 литра вода на ден. На първо място тя ни помага да транспортираме правилно соли, въглехидрати и протеини. В случай, че лишите тялото си от вода -  на първо място ще принудите бъбреците си да работят значително по-трудно.

За да разберете дали пиете достатъчно количество вода се водете от цвета на урината. Тя трябва да е умерено жълта.

Ето ви няколко причини за да пиете достатъчно количество вода.

1. Имайте предвид, че дехидратацията може да предизвика силно главоболие. Така че пийте 2 чаши вода преди да вземете обезболяващо хапче!

2. Освен това когато тренирате водата ще ви помогне да регулирате температурата на тялото и да се охладите и в същото време да възстановите загубата на течности чрез потта. Ако страдате от дехидратация намалявате способността на организма да транспортира кислород и да изгаряте излишните  мазнини в тялото. Така че е препоръчително редовно да попълвате загубата на течности по време на тренировка.

3. В случай, че се чувствате уморени и ви липсва енергия и достатъчно концентрация е добре да изпиете чаша или две вода, за да възстановите баланса в организма.

4. Най-добрият начин да се радвате на красива и гладка кожа дълго време е да пиете достатъчно вода, защото само по този начин ще поддържате еластичността ѝ.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април