Знаете ли, че...

Думата сциентология е образувана от латинската дума scio, което означава знам, и гръцката дума...

Думата сциентология е образувана от латинската дума scio, което означава знам, и гръцката дума logos, която означава знание?

По този начин сциентология се превежда като знание за знанието.

Сциентологията е религията на двадесети век. Тя включва огромно количество знания, които са получени, изхождайки от фундаментални истини.

Най-важната от тях е, че човек е духовно същество, със способности много по-големи от тези, които той си представя, че притежава, но те могат да се разкрият при определени обстоятелства.

Според сциентологията човек не само може да реши собствените си проблеми и да постигне собствените си цели, но и да достигне до нови състояние на съзнанието.

Една от основните истини, проповядвани от сциентологията, е че всеки човек е добър и духовното му спасение зависи от самия него, неговите близки и от постигането на единство с Вселената. Ако всички му помагат, той ще постигне бързо своето духовно спасение.

В това отношение сциентологията е смятана за религиозна философия, тъй като е насочена към вътрешната духовна природа на човека и съзнанието му, че е безсмъртен.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май