Знаете ли, че...

Кама сутра препоръчва като афродизиак покриването на интимните части с мед и черен...

Кама сутра препоръчва като афродизиак покриването на интимните части с мед и черен пипер?

Афродизиак е дума, която идва от Афродита - гръцката богиня на любовта, сексуалността, удоволствието и създаването на потомство. Използването на афродизиаци ни връща към историята за Клеопатра и нейната любов към шафрана. Твърди се, че тя се къпе в шафран, за да привлече любовниците си. Известното индийско секс ръководство – Кама сутра – препоръчва като афродизиак покриването на интимните части с мед и черен пипер.

Отегчихме ли ви? Нека да преминем към нещо по-интересно в такъв случай. Афродизиакът може да бъде храна, течност или аромат.

Афродизиаците не работят еднакво при всички.

Съществуват различни видове и ефекти на афродизиаците. Докато един може да бъде много ефективен за някого, той може да не действа на някой друг. Поради това, мнозина смятат, че ефектът им е, вероятно, нищо повече от плацебо.

Един силен парфюм може да увеличи либидото на мнозина, но да бъде досаден за други.

Но, разбира се, че е възможно да се категоризират тези така наречени либидо бустери.

Хормони като тестостерон, бремеланотид, меланотан и кроцин са структурно заредени с функции, повишаващи либидото. Всеки от тях има своя ефект върху определени области на мозъка по различни начини, което повлиява либидото.

Достатъчно с лекцията по химия? Е, ако търсите повече практическа информация, продължавайте надолу.

Да започнем с най-известният от всички тях, а именно любимият ни шоколад.

Шоколадът е пълен с анандамид и фенилетиламин, две съединения, които карат тялото ни да освободи същите тези ендорфини, които се освобождават при секс и физическо натоварване. А какаото, само по себе си, съдържа метилксантини, които правят кожата чувствителна към всяко еротично докосване.

Стриди!

Тези хлъзгави създания са консумирани в името на любовта в продължение на векове, но това всъщност става по-ясно през 2005 г., когато екип от изследователи идентифицират две аминокиселини в техния състав, което се свързва с друго проучване на повишеното освобождаване на хормон, който предизвиква сексуално желание при плъховете. Ако това не е достатъчна причина да обичате стриди, то те също са с високо съдържание на цинк, който регулира някои сексуални хормони и увеличава производството на сперма.

Диня

Нашата любима лятна наслада съдържа цитрулин, хранително вещество, което отпуска кръвоносните съдове в тялото (под пояса) по същия начин, по който го прави виаграта. Според изследователи, 100гр. порция съдържа 150 милиграма цитрулин, но те все още не са оценили каква е дозата, необходима за стимулиране на сексуалния апетит. Ако сте готови да проведете лично изследване, съветваме ви да си правите сок от диня, в който да смилате и кората, тъй като тя съдържа 60% повече цитрулин от плода.

Храни - фалически или вагинални символи 

Например - банан, авокадо и ягоди – те може да не предизвикват физически "ритник", но все още могат да подтикват провокативни мисли, подсказвайки асоциативни инстинкти и са добра "флиртуваща" храна, твърди неврологът Кент Беридж от Мичиганския университет. Нямате фантазия? Няма проблем. Подайте на любимия храна, която може да се яде с пръсти, като ягоди или суши, и нека вашият допир се задържи върху устните й/му.

Алкохол

Алкохолът действа като депресант в мозъчната кора на мозъка, което намалява задръжките, които иначе биха могли да ограничат възбудата. Прекомерната употреба повлиява, обаче, уменията за вземане на решения, според проучване от 2007 г. Друга причина да внимавате с количеството му: изследвания от Университета на Вашингтон установяват, че интоксикираните мъже, с нива на алкохол в кръвта от 0,8 до 0,10% (около две или три питиета) имат по-ниски "нива на ерекция.". Така че, разделете битието с нея и я отведете в леглото.

 

Източник: onedio.co/Фрамар.бг

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май