Невероятните хотели!

Уникални места, с уникални гледки
Невероятните хотели!

Жегата навън ни подтиква да се пъхнем във вана с лед. Толкова е топло, че човек няма как да не мисли само за пясък и морски вълни... Ако обаче ви се иска нещо по-екзотично, по-близко до природата, изобщо – нещо по-така, ето няколко наистина уникални хотели, които предлагат повече от закуска и кабелна телевизия в пакета си.

От такива, които са разположени на доста нетрадиционни места или залагат на нестандартно оборудване, до един, който се разтопява и трябва да бъде изграждан наново всяка година. Ако грабнат и вашето внимание така, както привлякоха нашето, грабвайте лист и химикалка и започвайте да планирате следващата си ваканция.

Hotel de Glace

Hotel de Glace, Канада 

Разположен в Квебек, Hotel de Glace е единственият по рода си в Северна Америка – изграден е от повече от 15 000 тона сняг и над 500 тона лед. Тези смразяващи цифри обаче хич не отказват клиентите, защото хотелът привлича хиляди гости всяка година.

Той разполага с 36 апартамента, ледена катедрала за венчавки, ледено кафене, пързалка (познайте - също ледена) и, ако случайно имате нужда от малко топлина, сауни и спа. Преди да резервирате обаче, имайте предвид, че Hotel de Glace работи само от януари до март. После изчезва от лицето на Земята под лъчите на слънцето. До следващата зима.

Tsala Treetop Lodge

Tsala Treetop Lodge, ЮАР

Сгушен в короните на дърветата във вековна гора в Южноафриканската република, този хотел предлага модерен лукс, съчетан с традициите на древната цивилизация. Специални подвижни пътеки осигуряват достъпа от централното фоайе до всеки един от 10-те луксозни апартамента.

Използваните при строителството материали са камък, дърво и стъкло, а всеки апартамент има спалня, дневна с камина и баня. Частни балкони (по-скоро дървесни кейове) пък правят вечерята сред короните на дърветата една малка приказка. Специален басейн пък създава усещането, че плувате във въздуха. Tsala Treetop Lodge е едно от най-романтичните и същевременно най-приключенските места, които ни доближават до природата по много симпатичен начин.

Hotel Kakslauttanen

Hotel Kakslauttanen, Финландия

Панорамната гледка, която предлага хотел Kakslauttanen е единствена по рода си. Защото стъклените му иглута са проектирани така, че гостът да може да се наслади максимално на севрното сияние и на звездното небе.

И като казваме иглу, не си представяйте примитивни условия – всяко едно е с луксозна стая и дневна. Но най-големият им плюс е друг. Ескимоските къщички са изградени от специално термично стъкло, благодарение на което температурата вътре остава приятна, а самото стъкло не замръзва, дори когато живакът навън е паднал много под нулата. Е, ако това не е кристално чиста гледка!

Hotel Kelebek

Hotel Kelebek, Турция

Южната ни съседка не е просто масова All inclusive дестинация. Наред с безбройните стандартни хотели, в страната могат да се открият и приказни кътчета, които доближават гостите си до природата по един неземен начин.

Такъв е хотел Kelebek в Кападокия, или както го наричат – ещерният хотел". Неговите стаи са традиционните за областта куполовидни, с коминчета, сякаш излезли от приказките. Просторните спални са обзаведени с ръчно резбовани мебели, а баните са изцяло от мрамор. Този приказен хотел всъщност съществува още от Средновековието, когато е бил семеен дом.

Conrad Maldives Rangali Island

Conrad Maldives Rangali Island, Малдивите

Хотел Conrad на Малдивите не е кой знае какво (?!?) – типичната за региона приказна гледка, уникално добри спа процедури и най-екзотичните плажове... Обаче ресторантът му е най-най, ама най-невероятното място на света. А тази година за кратко ще се превърне в хотел, по-точно – в стая за двама. Така ще отпразнува петата година от съществуването си.

Частната спалня за двама, изградена изцяло от стъкло, си лежи на дъното, на 15-ина метра под повърхността край кораловия риф. А за гледката през прозрачните ѝ стени просто нямаме думи – екзотична, главозамайваща, спираща дъха ни се струват твърде безлични.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май