Бягай с бебето, не от него

Или по-точно – с количката му
Бягай с бебето, не от него

Тренировките с бебе доста нашумяха през последно време. Всъщност, станаха толкова модерни, че някои двойки се решават да си направят дете именно поради тази причина :)

Извън кръга на шегата, мъничето наистина може да ви бъде фитнес партньор. Мама Михаела вече го доказа! Мадамата демонстрира няколко упражнения, които изпълнява с детската количка, докато малката Хелиана спи вътре.

Ето и още една идея: с "превозното средство" за бебета бихте могли и да тичате. За да постигнете добри резултати обаче, трябва да извършвате въпросната дейност редовно и с мисъл за прогресия.

Би било добре да обърнете внимание и на следните съвети:

- Купете си подходяща количка, а именно – някоя по-лека и по-подвижна. Удобни за целта са т. нар. спортни, повечето от които са с три колела, вместо с четири. Разбира се, маневрите с тях са значително по-лесни.

- Преди да хукнете, изучете маршрута. За предпочитане е да изберете парка за сесията си, както и най-широките му и равни алеи. Неравностите и местата с трафик могат да бъдат опасни.

- Не е препоръчително да пускате количката никога. Може обаче да я държите с едната или с другата ръка и да ги сменяте от време на време – хем за разнообразие, хем за своеобразна почивка.

- Добра идея е да редувате бягането с бързо ходене. Така ще регулирате степента на натоварването, което, не се залъгвайте, няма да е малко.

- Не навличайте бебето си като, че му предстои експедиция на Северния полюс. По-бързата скорост на количката може да е свързана с по-ветровито возене, ама, като цяло, с нищо няма да промени метеорологичните условия :)

- Пригответе редовната екипировка, с която излизате на обикновена разходка с хлапето. Една бутилка с вода в плюс е за предпочитане.

 

Разбира се, самата аз не съм експерт във въпросната спортна дисциплина, затова ще се радвам, ако вие имате повече опит в нея, да го споделите. Стига сте си мълчали, де! Нека помогнем на повече родители да бъдат здрави и да се чувстват добре в телата си.

Личните си съвети може да споделяте или като коментар под тази статия или във фен-страницата ни във фейсбук. Предварително благодарим ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май