Супер храни, по които всички полудях

Супер храни, по които всички полудях

Акай Бери

1741617

Последният писък на модата е плодът акай бери. Той се съдържа в много "вълшебни" добавки. Много хора вярват, че помага за отслабване, понижава риска от сърдечни заболявания и лекува редица други. Акай бери се появи на пазара съвсем скоро. Засега няма достатъчно проучвания, които да доказват неговите магически качества. Компании, като Starbucks и Coca-Cola, обаче вече го включиха в състава на свои напитки, за да използват славата му.

Агава


1741613

Сокът от плода (да, същият, от който се прави текилата) е много сладък. Той има нисък гликемичен индекс и няма да повиши драстично захарта в кръвта ви, което го прави по-добър подсладител от захарта. Славата му тръгна през 2000 г. Можете да го срещнете в енергийни напитки, здравословни шейкове и др. Има много критици, които казват, че голяма част от сока от агава, който се продава, е подсилен с фруктозен сироп, което елиминира всякакви полезни качества.

Бадеми

1741616

Бадемите наскоро пак се върнаха на мода. Счита се, че понижават риска от сърдечни заболявания, диабет и висок холестерол. В САЩ супермаркетите са наводнени с продукти като бадемово мляко и бадемово масло.

Аспержи


1741618

За тях казват, че заздравяват костите, понижават риска от сърдечни проблеми и дори лекуват махмурлук. Във веригата за бързо хранене Burger Joint вече обмислят да предлагат аспержи на грил вместо пържени картофки.

Авокадо

1741615


Заведенията за бързо хранене в САЩ са впрегнали авокадото в създаването на илюзия, че сервират полезни храни. Козметичната индустрия също използва чара му за какви ли не разкрасителни продукти.

Ечемик

1741612

Ечемикът е богат на фибри, магнезий и други вещества. Според слуховете намалява риска от рак на дебелото черво и храни полезните бактерии в тялото. Рекламата на ечемика обаче не върви толкова успешно, колкото тази на екзотичните плодове.

Боровинки

1741614

Известни са като източник на антиоксиданти, счита се, че подобряват паметта. Американците са луди по боровинки и ги слагат във всичко – сладоледи, напитки, кисело мляко и др. За съжаление обаче, не винаги думата боровинка на опаковката означава, че вътре има истинска боровинка. Все повече компании използват изкуствени боровинки, направени от лепкава оцветена смес, в десертите си. 


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април