Направете дома „еко“ - бързо, лесно, евтино

Рециклирайте, озеленете, разкрасете за нула време
Направете дома „еко“ - бързо, лесно, евтино

Ако ви е писнало да обикаляте по магазините, за да откриете подходящите аксесоари за дома. Ако онова, което ви харесва, е скъпо и трудно за поддържане. Ако нямате време да пренареждате мебелите, за да освободите място за новите попълнения. Тогава тези идеи за преобразяване на дома са точно за вас!

Нека бъде още по-зелено!

Зелените растения пречистват въздуха и действат и много успокояващо. Освен обичайните саксийни цветя, добавите и онези, които ще са ви полезни в домакинството. Отглеждането на билки като мащерка, босилек, риган, мента и т.н. ще ароматизира дома ви. А и какво по-вкусно от ястие, в което са добавени пресни, домашно отглеждани подправки?

Отглеждането на билки не изисква усилия и средства и се отразява благоприятно на здравето и уюта. Дори не е нужно да купувате саксии – просто вземете няколко стари консервени кутийки и ги подредете около кухненския плот. Можете да ги дадете на децата да ги нарисуват преди да засадите в тях ароматните подправки. Какво по-красиво украшение от това, което е създадено от любимите ви хора!

Разкрасете цветята!

Цветята са задължителни за всеки дом. Ако искате тези зелени приятели да бъдат изискан аксесоар, грозните, пластмасови саксии трябва да бъдат преобразени. За целта използвайте платове. Дрехите, които вече не носите, ще свършат чудесна работа. За да се получи добър и траен ефект, използвайте по-твърди платове, например кожа. Просто изрежете лента, достатъчно дълга и широка, за да покрие саксията. Закрепете с помощта на силикон и готово – старата саксия изглежда като скъп аксесоар. Ако често "къпете" цветята си, използвайте друг плат, който да увиете около основния като панделка. Така ще знаете, че той е фиксиран здраво, но и може да бъде свален по всяко време.

Използвайте природата!

Можете да направите украса от всичко, което става за ядене и няма да се развали. Леща, ориз, боб, царевични зърна. Напълнете някоя бутилка или буркан с тях и ги наредете по рафтовете.

Събирайте шишарки, камъчета, миди. Напръскайте ги в цвят, контрастиращ на основния в дома ви, и ги разпилейте на места, на които няма да се налага често да ги местите. Цветните, мънички петна ще бъдат акцент в интериора. А и ще бъдете една крачка по-близо до природата. Също така можете да си направите чудесна икебана, която ще издържи много време и може да се ползва, за да впечатлите гостите си не само с вкусна храна, а и с прекрасно аранжирана маса. Ако пък имате празни стъклени вази, а не купувате за тях цветя, напълнете ги с камъчета и шишарки например.

За да "разведрите" обстановката в кухнята, съхранявайте пастата в стъклени буркани. Така тя ще бъде защитена, винаги под ръка и аксесоар за кухненските рафтове.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март