Грешките при използването на балсам за коса

Грешките при използването на балсам за коса

Измиването на косата може и да ни се струва като елементарна част от цялото ни "преживяване" под душа, но всъщност изобщо не е за подценяване. Според фризьорите голяма част от хората дори не знаят как правилно да използват продуктите си. И особено балсама за коса, с който според тях допускаме най-много грешки.

Оказва се, че най-честата от тях е пропускането на балсама като цяло в грижата за косата ни. "Никога не бих пропуснала балсама, след като измия косата си с шампоан. Много хора смятат, че балсамът ще сплъсти и отнеме от обема на косата им, но дори тези с фин косъм все пак се нуждаят от малко балсам, макар и нанесен само по краищата", казва Джена Спино, професионален фризьор в салон в Чикаго.

Тя съветва винаги след измиване с шампоан да използваме балсам, за да може да възстановим косата си. Освен че я почиства, шампоанът я и дехидратира. А ролята на балсама е именно да възвърне здравия ѝ и блестящ вид.

Друга често срещана грешка, е нанасянето на балсам върху твърде мокра коса. Професионалистите съветват винаги да го правим на добре изстискана от водата коса, за да може продуктът да проникне в косъма и реално да има ефект от използването му.

Нещо много основно, което също трябва да знаем е, че балсамът не е предназначен за корените на косата, а за нейните дължини и краища. Все пак, целта му е да подхрани, а когато го нанасяме в корените, рискуваме да омазним косата си.

Накрая, когато ни предстои да отмием балсама, е препоръчително да го направим по-старателно, в противен случай отново има шанс да останем с усещането за сплескана и мазна коса. Добре да изплакнем косата си повече време, докато сме сигурни, че сме отмили хлъзгавата текстура на продукта изцяло.

В случай че косата ни е суха и преценим, че има нужда от допълнителна хидратация, можем да нанесем и друг продукт, след като я подсушим. Подходящи са например балсамите без отмиване, които се предлагат под формата на спрей, лосион, серум или крем.

"Спрейовете са подходящи за по-фина коса, кремовете и лосионите пък за по-плътна, а серумите просто трябва да бъдат изпробвани", уточнява коафьорът от Ню Йорк Бронуен Робинсън.

За финал, но не и последно по важност, той споменава, че каквито и продукти да използваме, трябва да заложим на качествените. Ако самите ние не сме сигурни кои точно да изберем, винаги можем да попитаме фризьора си за препоръка, пише Glamour.

ключови думи:
балсам

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май