• iNews
  • Novinite
  • Econ
  • Jenite
  • Div
  • Sporta
  • FitWell
  • Sportuvai
  • Peika
  • Programata
  • Doctoronline
  • News in English
Вход Регистрация
КАЛКУЛАТОРИ QUIZ разцъкай
  • Диети
  • Хранене
    • Суперхрани
    • Хранителни добавки
  • Фитнес
  • Спорт
  • Здраве
  • Chillout
    • Спа
    • Тихият кът
  • Йога
  • Fitlife
    • Огледалце, огледалце
    • Зелена вълна
    • Секс
    • Неща, които обичаме
  • Известните
  • Бабини рецепти
    • Илачи за здраве
    • Помади за красота
    • Гозби
  • ТОП 5 растения за благосъстояние и хармония в дома
    Chill out ТОП 5 растения за благосъстояние и хармония в дома 0
  • Как да скрием белите коси по естествен начин у дома
    Огледалце, огледалце Как да скрием белите коси по естествен начин у дома 0
  • Закуска с чиа и тиква
    Хранене Закуска с чиа и тиква 0
  • Има и отровен мед
    Здраве Има и отровен мед 0
  • Венера в Скорпион от 7.11 до 1.12: Какво ни носи?
    FitLife Венера в Скорпион от 7.11 до 1.12: Какво ни носи? 0
Начало / Бабини рецепти / Гозби

Защо истинските домакини добавят захар към каймата?

по статията работи: FitWell.bg | 05.04.2022 | 10:00 Прочитания: 919 0
Защо истинските домакини добавят захар към каймата?

Всяка домакиня се стреми да зарадва близките си с вкусно приготвени ястия. На пръв поглед захарта няма място в месните ястия, но има изключение. Опитните домакин я добавят към каймата поради 2 причини.

На първо място, тя е идеалното средство да спасите пресолената кайма. В случая може да помогне единствено захарта. За целта към 1 кг кайма трябва да се добави 1 супена лъжица захар. Не забравяйте да овкусите каймата и с подправки - чубрица, кимион, червен и черен пипер. 

Благодарение на захарта кюфтетата придобиват златиста и хрупкава коричка по време на пържене. Това е втората причина опитните домакини да я добавят винаги към каймата. Вместо захар може да се използва и мед.

ключови думи:
кюфтета хрупкава коричка

Още от Бабини рецепти

  • Горските есенни дарове: Три рецепти с гъби
    Горските есенни дарове: Три рецепти с гъби 0
  • Защо да слагаме дфинов лист в захарта и брашното?
    Защо да слагаме дфинов лист в захарта и брашното? 0
  • За какво и как да използваме водата от варено цвекло
    За какво и как да използваме водата от варено цвекло 0
  • Бабин лек за подсилване на имунитета
    Бабин лек за подсилване на имунитета 0

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Изпрати

Знаете ли, че ...

  Гъбата "лъвска грива" подобряват паметта? Всеки знае, че различните видове ядливи гъби могат да бъдат вкусна, универсална и питателна...

Нaй-четени

  • Картофени „гнезда“ с жълтък
    Рецепти Картофени „гнезда“ с жълтък 0
  • Най-щастливият ден през ноември за всяка зодия
    FitLife Най-щастливият ден през ноември за всяка зодия 0
  • Пълнолуние в Телец на 5.11: Какво ще донесе на всяка зодия?
    FitLife Пълнолуние в Телец на 5.11: Какво ще донесе на всяка зодия? 0

Фреш

"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." Махамата Ганди

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември

Калкулатори

Индекс на телесната маса Базово метаболитно ниво 1 Базово метаболитно ниво 2
Прочети
  • Диети
  • Хранене
  • Фитнес
  • Спорт
  • Здраве
  • Chillout
  • Йога
  • Fitlife
  • Известните
  • Интервюта
разпусни
  • Quiz - отговори и научи
  • Разцъкай - снимки и видео
  • Хороскопи - съдбата днес
  • Анкети - сподели мнение
изчисли
  • Индекс на телесната маса
  • Базово метаболитно ниво 1
  • Базово метаболитно ниво 2
  • Още калкулатори
Следвай ни
Стани фен във Facebook
RSS новини
Новините ЕАД © 2010 - 2025 Fitwell.bg за нас За реклама Права за ползване