• iNews
  • Novinite
  • Econ
  • Jenite
  • Div
  • Sporta
  • FitWell
  • Sportuvai
  • Peika
  • Programata
  • Doctoronline
  • News in English
Вход Регистрация
КАЛКУЛАТОРИ QUIZ разцъкай
  • Диети
  • Хранене
    • Суперхрани
    • Хранителни добавки
  • Фитнес
  • Спорт
  • Здраве
  • Chillout
    • Спа
    • Тихият кът
  • Йога
  • Fitlife
    • Огледалце, огледалце
    • Зелена вълна
    • Секс
    • Неща, които обичаме
  • Известните
  • Бабини рецепти
    • Илачи за здраве
    • Помади за красота
    • Гозби
  • Марс в Скорпион от 22 септември: Какво да очаква всяка зодия през есента?
    FitLife Марс в Скорпион от 22 септември: Какво да очаква всяка зодия през есента? 0
  • Как алкохолът причинява рак?
    Здраве Как алкохолът причинява рак? 0
  • Манията по здравословното хранене може да ви навлече ето тази болест
    Хранене Манията по здравословното хранене може да ви навлече ето тази болест 0
  • Василиса Володина с хороскоп за всички зодии до края на септември
    FitLife Василиса Володина с хороскоп за всички зодии до края на септември 0
  • Почитаме светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София
    FitLife Почитаме светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София 0
Начало / Бабини рецепти / Гозби

Защо истинските домакини добавят захар към каймата?

по статията работи: FitWell.bg | 05.04.2022 | 10:00 Прочитания: 896 0
Защо истинските домакини добавят захар към каймата?

Всяка домакиня се стреми да зарадва близките си с вкусно приготвени ястия. На пръв поглед захарта няма място в месните ястия, но има изключение. Опитните домакин я добавят към каймата поради 2 причини.

На първо място, тя е идеалното средство да спасите пресолената кайма. В случая може да помогне единствено захарта. За целта към 1 кг кайма трябва да се добави 1 супена лъжица захар. Не забравяйте да овкусите каймата и с подправки - чубрица, кимион, червен и черен пипер. 

Благодарение на захарта кюфтетата придобиват златиста и хрупкава коричка по време на пържене. Това е втората причина опитните домакини да я добавят винаги към каймата. Вместо захар може да се използва и мед.

ключови думи:
кюфтета хрупкава коричка

Още от Бабини рецепти

  • Каво представлява оксимелът и защо е полезен
    Каво представлява оксимелът и защо е полезен 0
  • Сложете този продукт в канала и той ще го отпуши веднага
    Сложете този продукт в канала и той ще го отпуши веднага 0
  • Розмаринът - ароматна подправка и билка, помагаща при диабет
    Розмаринът - ароматна подправка и билка, помагаща при диабет 0
  • Най-добрата подправка срещу хипертония
    Най-добрата подправка срещу хипертония 0

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Изпрати

Знаете ли, че ...

всяка храна се усвоява за различно време? Както казват повечето хора: "Ние сме това, което ядем". Разбира се, точното време за храносмилане зависи...

Нaй-четени

  • Денят на Страшния съд иде до дни?
    Chill out Денят на Страшния съд иде до дни? 0
  • Какво НЕ се яде на Кръстовден, а какво е задължително за трапезата?
    Хранене Какво НЕ се яде на Кръстовден, а какво е задължително за трапезата? 0
  • Кой е вашият камък според месца на раждане?
    FitLife Кой е вашият камък според месца на раждане? 0

Фреш

"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." Махамата Ганди

Хороскоп

Дева
24 август – 23 септември

Калкулатори

Индекс на телесната маса Базово метаболитно ниво 1 Базово метаболитно ниво 2
Прочети
  • Диети
  • Хранене
  • Фитнес
  • Спорт
  • Здраве
  • Chillout
  • Йога
  • Fitlife
  • Известните
  • Интервюта
разпусни
  • Quiz - отговори и научи
  • Разцъкай - снимки и видео
  • Хороскопи - съдбата днес
  • Анкети - сподели мнение
изчисли
  • Индекс на телесната маса
  • Базово метаболитно ниво 1
  • Базово метаболитно ниво 2
  • Още калкулатори
Следвай ни
Стани фен във Facebook
RSS новини
Новините ЕАД © 2010 - 2025 Fitwell.bg за нас За реклама Права за ползване