Ошаф

Традицията за Бъдни вечер
Ошаф

Традицията повелява за Бъдни вечер на трапезата да има ошаф. 

Ошафът го свързвам винаги с навечерието на Коледа, въпреки че може да носи здравословни ползи на наслада и през останалите месеци от зимата. Лесен е за приготвяне и няма да ви отнеме много време, освен това носи онзи приказен аромат, който свързваме с празниците.

Необходими продукти:

1616246Thinkstock/Guliver

2 шепи сушени плодове – ябълки, круши, сини сливи, череши, кайсии
щипка цейлонска канела
5-6 зрънца карамфил
2-3 листа индрише

Измийте плодовете, залейте ги с 5-6 чаени чаши вода и ги варете 2-3 минути до омекването на плодовете. Сложете канелата, карамфила и индришето и отстранете тенджерката от котлона. Оставете да се запарят всички подправки.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април