Отслабването е възможно!

Освободете се от излишните килограми с 19 малки тайни
Отслабването е възможно!

Искате ли да се освободите от някой и друг излишен килограм?

На първо време се откажете от изтощителните диети, които само ще ви изнервят и няма да ви помогнат да видите желания резултат в огледалото и на кантара.

Предлагам ви кратък наръчник как да постигнете загуба на тегло и то в рамките на 3 седмици.

От изброените 19 малки тайни изберете тези, които най-много ви пасват!

1. Приготвяйте сами храната си вкъщи!

Когато приготвяте храната си вкъщи знаете точно колко и какво слагате в нея. Имате контрол върху качеството, количеството и калориите. Храненето по ресторанти крие сериозни рискове за теглото ви, особено ако не сте опитни в избора на правилните ястия за диетата ви.

2. Спортувайте сутрин!

Сутрешната гимнастика ще ви помогне да се събудите успешно и ще забързате метаболизма си. По-лесно ще се освободите от токсините и ще се заредите с настроение.

3. Приемайте повече фибри с храната!

Богатата на фибри храна ще ви помогне да се чувствате сити в рамките на целия ден. По този начин ще стоите далеч от бързите и нездравословни храни. Включете поне 30 грама фибри в дневната си диета!

1500686inm.com


4. Спете повече!

Недостатъчният сън е причина за натрупване на излишно тегло. Има два хормона, които силно се влияят от количеството и качеството на съня - грехлин и лептин. При недостатъчен сън се отделя повече грехлин, който действа като стимулант на глада и ви кара да ядете повече. Лептинът действа по точно обратния начин. Той ви кара да огладнявате по-рядко и да ядете по-малко, неговото количество е по-голямо, когато сте си осигурили достатъчно сън. За възрастни - 7-8 часа.

5. Премахнете захарта от менюто си!

Освободете се от захарната зависимост, защото тя ще ви кара все повече да търсите бързи въглехидрати за утоляване на глада! Заменете я с полезния мед до 1 чаена лъжичка и 1 сладък плод на ден.

6. Добавете люти чушки към храната!

Лютите чушки освен много полезни са и богати на витамин С. Ще ви помогнат да забързате метаболизма си и да изгорите излишните мазнини.

1500679Thinkstock/Guliver


7. Дигитален кантар!

Дигиталният кантар ще ви помогне да имате по-лесен контрол върху теглото, мазнините и съдържанието на вода в организма си.

8. Яжте по-малко месо и повече зеленчуци и плодове!

В случай, че искате да изградите здравословен ритъм на живот намалете порцията на месото и увеличете зеленчуците в менюто си. Оставете поне два дена в седмицата, в които да нямате прием на животински продукти. Добавете всякакви малки плодове към диетата си.


1500742inm.com


9. Не си спестявайте качването на стълби!

С качването на стълби ще можете да горите успешно калории. Пропускайте  асансьора и си направете безплатен фитнес.

10. Добавете кедрови ядки към менюто си!

Кедровите ядки ще ви помогнат да се чувствате сити, което ще доведе до намаляване количеството на приеманата от вас храна.

11. Използвайте кимион!

Още една подправка, която помага да се освободите от излишните мазнини.

12. Само на вода 15 часа!

Лесно изпълнимо, ако вечеряте например в 19 часа и да закусите на другия ден около 11 часа. По този начин ще помогнете на организма да се освободи от излишните токсини. Пийте достатъчно вода. Сутрин заложете на топлата!


1500692Thinkstock/Guliver


13. Яжте или пийте фреш от грейпфрут!

Изключително полезен за хора стремящи се да премахнат някой и друг излишен килограм.

14. Сдобийте се с уред за измерване на крачките!

Стремете се да ходите пеша колкото може повече. Подобен уред ще ви помогне да поддържате около 10 000 стъпки на ден, което ще ви държи в отлична кондиция.

15. Не се поддавайте на стреса!

Стресът влияе негативно върху всяка диета за отслабване. Медитирайте и прекарвайте повече време в компанията на обичаните от вас хора.


1500676Thinkstock/Guliver


16. Хранете се бавно!

Бавното хранене ще ви помогне да сдъвквате добре храната, което ще улесни смилането и усвояването й от организма.

17. Пробвайте диетата 5:2

Удачен начин да влезете бързо във форма и то без изтощително гладуване.

18. Включете полезни мазнини в менюто си!

Използвайте зехтин, ленено, орехово, сусамено олио. Използвайте рибено или крил масло като хранителни добавки. Те ще ви помогнат да се справите с лошите мазнини в организма.


1500691Thinkstock/Guliver


19. Изключете бялото брашно и солта от менюто си!

Бялото брашно заменете с всякакъв друг вид здравословно брашно - ръж, лимец, елда и други. Бялата сол заменете с хималайска.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април