Постигнете мечтаното тегло без стрес

С бавна, но ефективна диета!
Постигнете мечтаното тегло без стрес

Постигането на заветните килограми е труден и бавен процес, който често искаме да забързаме.

Причината за нетърпението ни в повечето случаи е продиктувано от някакво конкретно събитие, което може да бъде свързано буквално с напъхването ни в желаната рокля, панталон или друг вид тоалет.

Истината е, че бързите и крайни диети дават резултати, но те за съжаление са с краткотраен ефект, особено ако след това не продължите с разумното хранене и умерените спортни занимания. Освен това драстичните диети рядко могат да ви помогнат да се сбогувате с мазнините, които най-много ви дразнят, а именно около талията, бедрата и ръцете.

Имайте предвид също така, че хората, които губят от теглото си много бързо може да страдат от затлъстяване на черния дроб, което води до по-високи чернодробни ензими. В случай, че искате да подобрите здравето си и в същото време предотвратите всякакъв вид възпаления водещи до неприятни заболявания, то на всяка цена трябва да отслабвате бавно.

Необходимо е да вземете под внимание и забавящия с напредването на възрастта метаболизъм, който не може да се забърза, ако се подлагате на системно и кратко гладуване! В този случай ви е необходим добре структуриран план, който ще ви осигури мечтаните килограми без йо-йо ефект.

Предлагам ви метод, който е здравословен и в същото време ще ви осигури плавни резултати сваляйки трайни килограми по правилния начин. Организмът ви ще има възможност да се адаптира постепенно към настъпващите промени в режима на хранене и движение.

1578119Thinkstock/Guliver

Ето колко лесно можете да следвате тази ефективна диета за отслабване и запазване на доброто здраве. Тя ще ви помогне да се откажете и от вредните си навици и да внесете повече разнообразие в ежедневието си.

Храната, която можете да ядете:

1. Зеленчуци
2. Протеини идващи от яйца, риба, бобови култури и домашно био пиле
3. Полезни мазнини идващи от кокосово масло, студено пресован зехтин и рибено масло
4. Въглехидрати от скорбиялни зеленчуци, амарант, киноа

Храната, която не можете да ядете:

1. Забравете за захарта във всички ѝ форми. Яжте плодове с нисък гликемичен индекс като зелени ябълки, зелени банани, грейпфрут, лимони и т.н.
2. Забравете за бързите въглехидрати и полуфабрикатите

Не се хранете емоционално, а съзнателно:

1. Емоциите връхлитащи ви следствие на стрес могат да бъдат сериозен капан, от който трудно ще се измъкнете, ако не му се противопоставите и то съзнателно. Залагайте на отпускащи медитации, практикувайте йога и се срещайте с позитивно настроени към живота хора.
2. Не се поддавайте на депресиите! Дори и да сте застигнати от непреодолими препятствия по време на новият ви тип хранене, не си позволявайте вашето лекарство за депресия да е нездравословната храна! Имайте предвид, че хормона на щастието можете да си го осигурите и по друг начин – например със секс.

Слушайте тялото си:

1. Научете се да разпознавате сигналите на тялото си и да се храните преди да сте истински освирепели от глад.
2. Стремете се да не замествате храната с други нужди като например пиенето на вода. Това много лесно можете да разберете като преди да посегнете към храната изпиете чаша вода. Ако тя задоволи нуждите ви, значи сте били жадни, а не гладни.
3. Хранете се на често, но по малко. Много лесно можете да намалите порциите, като изберете по-малък размер чинии и купички за хранене. В този случай, сипвате се веднъж и не повтаряте!
4. Докато свикнете е добре да си водите дневник какво ви се яде и колко често го употребявате. В същия момент ще поддържате някакъв баланс и няма да ви липсват важни групи храни.

Планирайте храната си:

1. Изхвърлете нездравословните продукти от хладилника и го напълнете с пресни зеленчуци и други здравословни храни.
2. Направете менюто си за седмицата, защото така ще ви е по-лесно да пазарувате. Чрез предварително планиране ще се предпазите от купуването на вредни пакетирани храни. Ето ви едно примерно седмично меню за първите три дни от седмицата:

1578292Thinkstock/Guliver

Понеделник
Закуска:
Домашно кисело мляко с плодове, сурови слънчогледови и тиквени семки, черен сусам и годжи бери
Предобедна закуска: Грейпфрут
Обяд: Постна леща,сезонна салата, маслини и люти чушки
Следобедна закуска: 1 ябълка
Вечеря: Сезонна салата и 1 яйце

Вторник
Закуска:
Овесена каша с годжи бери или арония
Предобедна закуска: Груйпфрут
Обяд: Риба,сезонна салата с гарнитура печени картофи
Следобедна закуска: 1 зелен банан
Вечеря: Сезонна салата с извара

Сряда
Закуска:
Смути със зеленчуци
Предобедна закуска: 1 райска ябълка
Обяд: Постно веганско ястие със зеленчуци и сезонна салата
Следобедна закуска: Ябълка
Вечеря: Салата от броколи с орехи

Спортувайте всеки ден независимо дали ще е разходка в парка, ако страдате от наднормено тегло или друг вид заболяване, което не ви позволява да посещавате фитнес залата или ще играете гимнастика, ще практикувате йога или нещо друго. Важното е да се движите. Изградете си навика да не ползвате асансьор, а да се качвате и слизате по стълби. И не на последно място мислете позитивно и резултатите няма да закъснеят.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март