Хранете се според сезона

Есен е!
Хранете се според сезона

Лятото отдавна си отиде, но заедно с него постепенно започват да изчезват сладките и вкусни домати, краставици и плодове, които са типични за горещото време. На тяхно място обаче по пазарите вече излизат други също толкова полезни, вкусни и засищащи плодове и зеленчуци.

Време е да промените режима си на хранене, за да можете да си набавите правилните хранителни добавки необходими за есенния сезон. Наблегнете на тях, защото те ще ви дарят здраве, ще укрепят мозъка и сърцето и ще ви пазят от депресии.

Най-важното от всичко е в никакъв случай да не посягате към храни в опаковка! Купувайте пресни плодове и зеленчуци, месо, яйца, риба и морски дарове. Съобразете диетата си със собственото си здравословно състояние и нуждите на тялото си.

Предлагам ви няколко практични съвета, за да укрепите имунитета на организма си и в същото време, да се радвате на красива фигура, на отлична енергия и добро здраве.

Приветствайте кореноплодните и останалите есенни зеленчуци!

1577366Thinkstock/Guliver

Оставете краставиците и доматите са следващото лято, а сега наблегнете на моркови, ряпа, броколи, карфиол, пащърнак, земна ябълка, кейл и всичките видове зеле, праз лук, кромид лук и да не забравите чесън. По този начин ще снабдите организма си с важни хранителни вещества, които ще ви поддържат в отлична форма. Ето ТУК можете да прочетете как най-лесно можете да усвоите ползите от 7 суперхрани типични за този сезон.

Не забравяйте винаги когато ги употребявате в суров вид да добавяте зехтин и малко натурални маслини с аромат на пресни подправки, които сами можете да си отглеждате цяла зима на прозореца у дома. Ето ТУК можете да почерпите вдъхновение как да постигнете това.

"Една ябълка на ден държи доктора далеч от теб!"

1577367Thinkstock/Guliver

Приветствайте ябълките и не се колебайте да изяждате поне по една от тях на ден. Заложете също така на тиква, круши, джинджифил, лимони, грейпфрут, мушмули, райска ябълка, портокали, мандарини, банани и авокадо. Насладете се на здравословните комбинации с дъх на есен като тиква с орехи.

Открийте насладата да сервирате топло ястие от бобови култури, защото именно те ще ви поддържат в отлична форма, а и ще ви предпазват от депресии - свойства с които се слави лещата. Проявете фантазия и ястията приготвени от вас с много любов ще носят наслада и на сетивата ви. 

Добре е да се придържате към правилото по-голяма част от дневното ви меню да е със сурови зеленчуци, а останалата част да е с приготвени на пара, задушени или печени гозби. Избирайте мъдро храната си и тя ще се превърне във ваше лекарство.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април