Да преборим махмурлука по естествен начин

Да преборим махмурлука по естествен начин

Най-важното

Дори и да сте се заканили, че няма да пиете, на всеки може да му се случи да се отпусне и да пийне повече. Но на следващия ден идват и проблемите с махмурлука. Те се изразяват в главоболие, сънливост, дори и повръщане. Тези неща са неприятни и могат да провалят представянето ви на работа, а за тренировка няма да можете да си мислите.

Пийте вода. Това е една от причините да имате главоболие. Дехидратацията го предизвиква и с пиенето на много вода. За това си сложете вода до вас, за да може като се събудите веднага да пийнете 1 чаша и по този начин да намалите главоболието. Но веднага след това хапнете, защото това ще ви замае главата и ще се почувствате все едно сте пили отново алкохол.

Наблегнете на кофеина. Доказано е, че кофеинът е една от съставките, които се борят  най-добре с махмурлука. 1 кафе сутринта може да ви помогне да живнете и да се почувствате по-добре след дълга нощ, в която сте се отпуснали да пиете повече.

Киселите храни са вълшебни. Става въпрос за туршии, кисело зеле, кисели краставички и всички други ферментирали храни (под ферментирали не разбирайте алкохол, стига ви вече). Не случайно векове на ред българите са борили махмурлука със зелева чорба. Това ще ви помогне да се почувствате по-добре и да възвърнете лека полека живота си.

Приемете мазнини. Но това не означава, че трябва да вземете олиото и да започнете да го пиете. Изобщо забравете за храни с много олио. Става въпрос за риба, богата на омега-3 мазнини или бадеми, които също са богати на мазнини. Те ще ви помогнат да облекчите отпадналостта и да намалите болките в стомаха и повръщането.

Вижте още: Защо напълнявате.

Вижте още: 6 причини да започнете да се храните правилно.

Вижте още: 5 сигнала, че трябва да приемате повече протеини.

Вижте още: 7 правила за здравословно хранене.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май