Освен по форма и цвят, чушките се различават и по своите хранителна стойност и полезни качества. По същество те са един и същ зеленчук, но се различават по времето на зреене.
        
А именно, зелените чушки се берат много млади и затова имат леко горчив вкус.
        
Следват ги жълтите чушки, докато червените чушки узряват още около месец, така че съдържат много вторични растителни масла и най-много витамин С от всички чушки.
        
Затова червените чушки са най-здравословният сорт чушки, съобщава B92, цитиран от dariknews.bg.
    А именно, зелените чушки се берат много млади и затова имат леко горчив вкус.
Следват ги жълтите чушки, докато червените чушки узряват още около месец, така че съдържат много вторични растителни масла и най-много витамин С от всички чушки.
Затова червените чушки са най-здравословният сорт чушки, съобщава B92, цитиран от dariknews.bg.
                
                
                
                
                
			
				
				
				
				
                    
                    
                    

Добави коментар